Mato Franković o ograničavanju broja turista na Stradunu: “Ne promišljajmo turizam od danas do sutra”

0
237

Prevelika posjećenost dubrovačkog Straduna u jeku sezone postala je posljednjih dana top tema ne samo u Dubrovniku nego se o tome priča u cijeloj Hrvatskoj. I dok gradska vlast daje naznake kako bi mogla posegnuti za mjerom ograničavanja broja posjetitelja na najpoznatijem trgu na mediteranu iz dubrovačkog HDZ-a pozivaju na strateško pristupanje turizmu u Dubrovniku.

Predsjednik HDZ-a Grada Dubrovnika po ovom pitanju se obratio na Facebooku te poručio kako turizam u Dubrovniku i dalje mora biti prioritet, ali i da mu se treba pristupati planski s jasnom vizijom. Za njega Ad hoc rješenja nisu prihvatljiva.

“Svjedoci smo da nam se turizam događa. Nemamo ni plana ni programa. Stoga rješenje ne leži u ograničavanju već je rješenje u adekvatnom dugoročnom planiranju turizma u Gradu, a samim planom bi sagledali sve grane turizma s posebnim osvrtom na cruise turizam. Naš Grad jest atraktivna i poželjna turistička destinacija i stoga je naša obveza da kao takav i ostane”, poručio je Mato Franković poručivši kako se uspjeh u turizmu ne mjeri samo brojkama već i iskustvom i zadovoljstvom s kojim gosti odlaze iz Dubrovnika.

“Planiranjem, kontroliranjem, informiranjem i određivanjem tzv. slotova kako za cruise brodove tako i za autobuse koji dolaze na Pile omogućilo bi povećanje kvalitete pružene usluge na području Grada što je vjerujem cilj svih nas”, kaže Franković naglasivši kako je turizam je osnovna gospodarska grana Grada Dubrovnika koju se mora čuvati, njegovati i unaprijediti.

“Nemojmo ga promišljati od danas do sutra…”, zaključio je Franković svoj Facebook post posvećen aktualnom pitanju oko Straduna i ograničavanja broja posjetitelja.

Nema komentara

Komentiraj