Ministrica Dalić potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt poduzetničkog inkubatora „Verzi“ u gradu Buzetu

0
168

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić i gradonačelnik grada Buzeta Siniša Žulić potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt poduzetničkog inkubatora „Verzi“ u gradu Buzetu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.156.833,49 kuna, a bespovratne sredstva dobivena iz EU fondova iznose 3.912.971,10 kuna.

„Poduzetnički inkubatori vrlo su važan element cjelokupne poslovne klime i općenito vrlo važan element da bi pojedinac donio odluku da se počne baviti poduzetništvom“, posebno je istaknula ministrica dr. sc. Dalić.

Grad Buzet zajedno s partnerima, ovim projektom želi izgraditi i opremiti poduzetničku infrastrukturu kojom će upravljati potporna institucija i na taj način osigurati radni prostor, opremu te različite savjetodavne usluge poduzetnicima koji se nalaze u fazi validacije poslovne ideje, inkubacije i akceleracije poslovanja te im pomoći u savladavanju poduzetničkih vještina, stvaranju poslovnih kontakata, marketinških aktivnosti, razmjenu informacija, razvoj proizvoda/usluga, networking i distribuciju s ciljem jačanja njihove pozicije na tržištu. Inkubator će također biti dostupan i stalnim korisnicima i poduzetnicima koji posluju više od 3 godine.

„Prema evidenciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta iz različitih projekata koji se sufinanciraju iz EU fondova, poduzetnici u Istarskoj županiji dobili su do sada nešto više od 46 milijuna kuna s kojima je podržano projekata u ukupnoj vrijednosti od oko 145 milijuna kuna.“, rekla je ministrica dr. sc. Dalić.

Za sam kraj pozvala je poduzetnike Istarske županije da se sa svojim projektima prijavljuju na pozive te je rekla da će pozivi koji se otvaraju do kraja godine biti posebno zanimljivi jer će biti usmjereni na financiranje informatičko komunikacijske tehnologije, a s druge strane će se to odraziti i na jačanje kapaciteta za izvoz.

Nakon potpisivanja Ugovora potpredsjednica dr. sc. Martina Dalić posjetila je pogon tvrtke Istarske pivovare d.o.o. u povodu 40. obljetnice rada te je ujedno posjetila i tvrtku Drvoplast d.d. Buzet koji slavi 50. obljetnicu djelovanja.

Nema komentara

Komentiraj