Održani 18. Dan iseljenih Lošinjana

0
154

U nedjelju, 07.kolovoza održan je Dan iseljenih Lošinjana, tradicionalno mjesto susreta svih onih koji žive na Lošinju, ali i onih koji su rođeni ili potječu s Lošinja, a danas žive diljem svijeta, koji se već 18 godina zaredom održava tijekom mjeseca kolovoza.

Nakon svete mise, zamjenica gradonačelnika Ana Kučić obratila se prisutnima osvrnuvši se na same začetke Dana iseljenih lošinjana čiju organizaciju je potaknuo malološinjski župnik don Antun Bozanić koji je dugo godina bio u Americi, te svjestan nostalgije koju iseljenici našeg otoka osjećaju u inozemstvu, uz potporu Grada Malog Lošinja započeo s održavanjem Dana koje je nastavio održavati sadašnji malološinjski župnik Ivan Brnić.

Također se zahvalila svim iseljenicima koji se često sjete humanitarnim prilozima svojih rodnih mjesta i što kontinuirano šalju pomoć osobama i zdravstvenim institucijama u potrebi te što pomažu obnovu i uzdržavanje župnih crkava u mjestima odakle su iseljenici rodom. Brojni iseljenici pomogli su novčano realizaciju niza infrastrukturnih projekata na našim otocima.

Nakon toga nastavilo se druženje na pjacalu crkve. Za zabavni program zadužena je bila Klapa Augusta, a za gastro ponudu pobrinuo se Grad Mali Lošinj. Proslavi je, uz zamjenicu gradonačelnika Anu Kučić, prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Anto Nedić.

Ova nedjelja bila je izvrsna prilika da se iseljenike upozna sa dolaskom statue Apoksiomena, sa raznim ulaganjima diljem otoka Lošinja ali i manjih mjesta – Ilovika, Suska I Unija.

Nema komentara

Komentiraj