Primorsko-goranska županija dodjeljuje sredstva za najbolja inovativna poduzetnička rješenja, na raspolaganju 200.000 kuna

0
106

Zaklada FIPRO u suradnji s Primorsko-goranskom županijom objavljuje javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja Primorsko-goranske županije.
Javni poziv  je otvoren od 30. listopada do 29. studenog 2019. godine, a sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija.

Prihvatljivi troškovi uključuju troškove; izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije; izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge; pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala; certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

Poduzetnicima će biti odobreno financiranje temeljem bodovanja od strane Povjerenstva, a objava rezultata na službenim stranicama Zaklade FIPRO očekuje se do 20. prosinca 2019.

U sklopu Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija, koji je organiziran u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, na raspolaganju je 200.000,00 kn, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 50.000,00 kn te maksimalnom iznosu od 200.000,00 kn.
Ovom drugom objavom poziva u ovoj godini, Zaklada i Primorsko-goranska županija nastavljaju podupirati razvoj poduzetništva temeljenog na znanju i inovacijama u cilju podizanja razine konkurentnosti lokalnih poduzetnika.

Javni poziv je objavljen na službenoj web stranici Zaklade FIPRO. (Primorsko-goranska županija)

Nema komentara

Komentiraj