Šibensko-kninska županija: 8,5 milijuna kuna potpora za 11 tvrtki

0
114

U Kninu su 5. srpnja ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i jedanaest predstavnika tvrtki potpisali ugovore namijenjene potpori poduzetništvu na kninskom i benkovačkom području za čiju je provedbu osigurano 8,5 milijuna kuna iz europskih fondova.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava iz poziva „Razvoj poduzetništva u gradu Kninu“ i „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“ u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Potpisivanju su nazočili župan Goran Pauk, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić te ravnatelj SAFU Tomislav Petric.

Ministar Marko Pavić izjavio je da će ta sredstva doprinijeti opstanku mladih na kninskom i benkovačkom području jer su namijenjena otvaranju novih radnih mjesta.

„Ovim ugovorima podupire se poduzetništvo, obrti i tvrtke te će se s ovih 8,5 milijuna kuna osigurati 20 novih radnih mjesta i očuvanje 32 radna mjesta“, rekao je ministar Pavić.

Izrazio je zadovoljstvo što su ugovori potpisani u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te najavio da će uskoro uslijediti potpisivanje novih ugovora za kninsko područje vrijednih više od 22 milijuna kuna. (Šibensko-kninska županija)

Nema komentara

Komentiraj