U Kninu otvoreno oko 2,8 milijuna kuna vrijedno reciklažno dvorište

0
115

Gradonačelnik Knina, Marko Jelić otvorio je reciklažno dvorište vrijedno oko 2,8 milijuna kuna, sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočio je župan Goran Pauk sa svojim suradnicima.

Župan je čestitao svim sudionicima na uspješno provedenom još jednom projektu sufinanciranom EU sredstvima, te naglasio kako je zajednički cilj da se što više otpada odvoji na kućnom pragu, a da što manje otpada završi u Centru za gospodarenje otpadom, a onda u konačnici i na samom odlagalištu.

„Plastika ima mnogo vrijednih primjena, ali smo postali previše ovisni o plastici što ima ozbiljne posljedice za okoliš. Veliki zadatak pred svima nama je smanjiti nastanak otpada. Smanjivanjem otpada štede se novac, energija i resursi, povećava konkurentnost te štiti okoliš. Upravo zato su nam jako važni ovakvi objekti gdje možete doći i ostaviti onaj otpad koji predstavlja vrijednu sirovinu i koji se može dalje reciklirati.“ – kazao je župan Goran Pauk.

Reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom skupljanju te privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada. Prostire se na površini od 973 četvorna metra unutar poduzetničke zone Preparandija, a opremljeno je odgovarajućom opremom za prihvat različitih vrsta otpada, ovisno o njihovom agregatnom stanju, veličini i gustoći. Stanovnici grada Knina sortirani otpad moći će odlagati besplatno, tako da bi se otvaranjem reciklažnog dvorišta trebalo smanjiti nepropisno odlaganje te povećati količine prikupljenog sortiranog otpada. (Šibensko-kninska županija)

Nema komentara

Komentiraj