u Metkoviću će se graditi 55 stanova iz Programa POS-a

Između Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i tvrtke MGA Nekretnine d.o.o. iz Metkovića jučer je potpisan ugovor o gradnji zgrade iz Programa POS-a.

U nazočnosti ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Lovre Kuščevića, župana dubrovačko-neretvanskoga Nikole Dobroslavića i Branka Bačića, ugovor su potpisali direktor APN-a Goran Bradić i direktor tvrtke koja će izvoditi radove Mato Glavinić.

Riječ je o lokaciji uz Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju u Metkoviću, na kojoj će niknuti višestambena zgrada s ukupno 55 stanova s pripadajućim garažno-parkirnim i vanjskim parkirnim mjestima, ukupne neto-korisne površine oko 3.658,74 m². U jednome dijelu zgrada će imati podrum, prizemlje, četiri kata i potkrovlje, a u drugome podrum, prizemlje i tri kata, s dva ulaza na sjevernoj strani. Preko prvoga ulaza pristupa se u 28 stanova, a preko drugoga u 27. Podrum je projektiran kao garaža s 34 garažno-parkirna mjesta.

Izgradnja zgrade, njezino opremanje komunalno-opskrbnom infrastrukturom i priključcima te predaja APN-u trebali bi uslijediti 540 dana od dana uvođenja u posao. Danom uvođenja u posao smatra se datum upisa glavnog nadzornog inženjera u građevinski dnevnik, kojim se konstatira da je Izvođač pravovremeno izvršio iskolčenje i prijavu gradilišta nadležnom tijelu graditeljstva.

Ta je lokacija jedna od 19 na kojima su u tijeku pripreme za gradnju zgrada iz Programa POS-a, a u Hrvatskoj se trenutno gradi deset višestambenih zgrada iz toga programa.(metkovic.hr)

Nema komentara

Komentiraj