11. GFUK otvoren u prepunoj Festivalskoj dvorani u Krapini

0
137

11. izdanje Glumačkog festivala u Krapini započelo je u Festivalskoj dvorani u Krapini u petak, 6. travnja 2018. godine, gostovanjem Tetra Gavran i predstavom Sve o ženama.

 Otvorenju 11. GFUK-a nazočio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je i sam član udruge GFUK od njenog formiranja. „Veseli me što je GFUK svake godine sve veći i sve bolji, imamo sjajne predstave i osim Krapine koja je centar, tu je još 25 predstava po čitavom Zagorju, ali ne samo Krapinsko – zagorskoj županiji gdje je obuhvaćeno 18 općina i gradova, nego i u dijelovima Zagrebačke i Varaždinske županije koji spadaju u Zagorje, gdje u manja mjesta dolaze vrhunske kazališne predstave. To je odlično i s tim treba nastaviti i u budućnosti“ – naglasio je župan Kolar i dodao da veliki interes publike za sve predstave pokazuje da je GFUK uistinu odličan projekt.

Na otvorenju je bila i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko FerekJambrek, kao i niz drugih gostiju i uzvanika među kojima i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

Prije početka predstave brojne okupljene u Festivalskoj dvorani pozdravio je umjetnički ravnatelj i glavni pokretač Glumačkog festivala u Krapini Adam Končić, nakon čega je održan i kratki plesni program Plesnog centra Zagreb by Nicolas.

GFUK traje do 22. travnja, 7. travnja u Krapinu stiže Zagrebačko gradsko kazalište Komedija sa svojom hit predstavom Nije bila peta, bila je deveta; a do kraja festivala biti će održano ukupno 30 predstava u 24 jedinice lokalne samouprave.

 

Nema komentara

Komentiraj