44. Olimpijada starih športova najavljena u Osječko-baranjskoj županiji

0
184

U Brođancima se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije tradicionalno zadnji vikend u kolovozu održava Olimpijada starih športova koja ove godine ima svoje 44. izdanje. Tim povodom župan dr. sc. Vladimir Šišljagić sa suradnicima primio je delegaciju Organizacijskog odbora Olimpijade starih športova u Brođancima na čelu sa predsjednikom Veljkom Gudeljom.

Na ovogodišnjoj Olimpijadi imamo 1000 sudionika, a ovo je ujedno i trodnevna Manifestacija koja privlači više tisuća posjetitelja iz raznih krajeva Hrvatske, ali i izvan naših granica. Tradicionalne pastirske igre koje su se upražnjavale na našim prostorima na ovaj način očuvane su od zaborava, a cjelokupno događanje sa svojim popratnim zabavnim i gastronomskim sadržajima je vrhunski turistički i kulturni brand naše Županije što već godinama podržavamo, rekao je župan Šišljagić.

Povlačenje užeta, bacanje kamena s ramena, trčanje u vrećama i gađanje potkova samo su neke od čak 22 discipline ističu organizatori.

Program započinje u petak 26. kolovoza kiparskom i slikarskom kolonijom, nastavlja se u subotu revijalnim kuhanjem čobanca, a središnji događaj je, naravno, u nedjelju od 9 sati kada je predviđen i službeni početak Olimpijade. Osim natjecanja, posjetitelji će moći uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava, te bogatoj gastronomskoj ponudi. (www.obz.hr)

Nema komentara

Komentiraj