Inicijativom i snažnom voljom do rezultata: zahvaljujući novom županu osječkom KBC-u 1,5 milijuna kn za rekonstrukciju i obnovu zgrade

0
642

Idućih bi mjeseci trebala početi rekonstrukcija stare zgrade Klinike za neurologiju KBC-a Osijek, koja će uz pomoć 1,5 milijuna kuna, koje je proteklog tjedna pri svom boravku u Osijeku odobrio ministar zdravstva Milan Kujundžić, biti obnovljena za potrebe Klinike za psihijatriju.

Ovo je za građane možda najzanimljivija vijest koja se mogla čuti na jučerašnjoj, trećoj sjednici Županijske skupštine, a koja je zbog velikog broja materijala izvanredno sazvana tijekom srpnja. Informaciju o skorašnjem preseljenju Psihijatrije u adekvatnije prostore potvrdio je i sam predstojnik Klinike za psihijatriju, prof. prim. dr. sc. Ivan Požgain, koji naglašava kako je u ovome najveća zasluga župana Ivana Anušića, koji se za to izborio kod ministra. Podsjetimo kako se Psihijatrija danas nalazi u barakama iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Još je 2009. zbog recesije zaustavljen projekt za zgradu na tri kata, ukupne površine 3500 četvornih metara koja bi bila u skladu sa zahtjevima 21. stoljeća. Troškovi su gradnje takve klinike bili procjenjeni na 40 milijuna kuna, ali zbog situacije u državnom proračunu sve je stalo. Kako je Klinika za neurologiju nedavno preselila u susjednu zgradu Maternitea, njihov je prostor sada oslobođen i bit će preinačen za potrebe Psihijatrije. Ova Klinika godišnje u prosjeku liječi oko 650 bolesnika, a obavi od 25.000 do 30.000 pregleda. Nakon selidbe u novi prostor neugledne će barake, navodno, biti srušene. Činjenica da konačno sele iz neadekvatnog prostora može se smatrati i povijesnim uspjehom osječke Psihijatrije. (Glas Slavonije)

Nema komentara

Komentiraj