Mjera koja bi mogla pokrenuti Slavoniju – veliki interes za “Potpore mladim poljoprivrednicima” u Virovitici

0
316

U velikom broju mladi poljoprivrednici s područja Virovitičko-podravske županije, pohodili su Veliku vijećnicu Virovitičko-podravske županije, gdje se je održavala radionicu vezana za „potporu za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“, provedba tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Radionicu su organizirali Virovitičko-podravska županija i VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a o navedenom natječaju, nazočnima su govorili Igor Andrović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ, te Emina Kovač ravnateljica VIDRA-e, a nazočio joj je i zamjenik župana VPŽ Igor Pavković.

“Radionica se održala za potencijalne podnositelje prijedloga vezanih uz navedeni natječaj. Cilj nam je bio upoznati potencijalne prijavitelje o uvjetima prihvatljivosti prijavitelja i prihvatljivosti aktivnosti u operaciji 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“. Radionica je bila namijenjena Poljoprivrednim gospodarstvima gdje nositelj odnosno odgovorna osoba nije starija od 41 godinu, odnosno da nije nositelj ili odgovorna osoba duže od 18 mjeseci na poljoprivrednom gospodarstvu. Za navedeni natječaj, mladi poljoprivrednici mogu dobiti do 50.000 eura. Sredstva se mogu upotrijebiti za: kupnju domaćih životinja, kupnju jednogodišnjih ili višegodišnjih bilja, kupnju i građenje ili opremanje zaštićenih prostora i objekata, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, podizanje novih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje poljoprivrednog zemljišta… Natječaj je otvoren do 24. veljače. Naravno za sve dodatne informacije, zainteresirani se mogu javiti u VIDRA-u i u Virovitičko-podravsku županiju u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove”, kazao je između ostalog pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Igor Andrović. (vpz.hr)

Nema komentara

Komentiraj