Na ponos Đakova i Slavonije – Državna ergela Đakovo proslavila 511. godišnjicu djelovanja!

0
319

Državna ergela Đakovo – ponos i simbol Đakova i Osječko-baranjske županija te nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – obilježila je 2. rujna 2017. godine 511. godišnjicu djelovanja i 211 godina uzgoja konja lipicanske pasmine.

Upriličen je cjelodnevni program, a središnji dio proslave održan je na lokaciji u centru Đakova, odnosno Pastuharni gdje je organizator stavio naglasak na konjičku predstavu uz glazbu u zatvorenoj jahaonici. Ujedno je održana prigodna prodaja i degustacije slavonskih proizvoda iz djelatnosti obrta i tvrtki te likovna kolonija Udruge slikara Đakovštine „Suncokret“, zatim izložba fotografija konja lipicanaca, vožnja fijakerima i dječji kutak. Na lokaciji Ivandvor održano je stručno predavanje Danka Drobnjaka iz konjogojstva i zaprežnog sporta, a gosti su uživali su izložbi matičnog stada s podmlatkom.

Među gostima „Dana ergele Đakovo“ bio je i župan Ivan Anušić koji je naglasio kako Osječko-baranjska županija pruža punu potporu radu Ergele te potiče snažniji razvoj njenih turističkih potencijala. (obz.hr)

Nema komentara

Komentiraj