Novi virovitičko-podravski župan najavio izgradnju poduzetničkih inkubatora diljem županije

0
169

U Pitomači je u sklopu obilježavanja Dana općine i blagdana sv. Vida otvorena 9. izložba proizvoda i usluga. Nakon uvodnih riječi predsjednika Udruženja Mladena Balića, nazočne su pozdravili direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac, a izložbu je, uz nazočnost načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića i predsjednika Općinskog vijeća Pitomača Rikarda Bakana, otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasivši kako će Virovitičko-podravska županija i nadalje podržavati obrtništvo na ovom području. Virovitičko-podravska županija tako sufinancira kamate na obrtničke kreditne linije, a razvojna agencija VIDRA svojim angažmanom uvelike pomaže prolazak EU projekata za obrtnike i poduzetnike s područja Virovitičko-podravske županije.

– Upravo jedan takav je nedavno prošao na EU natječaju. Radi se o Poduzetničkom inkubatoru koji će se graditi u Poduzetničkoj zoni Rakitka, a uz ovaj u Pitomači, poduzetnički inkubatori će se graditi i u Orahovici, te Slatini čime Virovitičko-podravska županija potiče poduzetništvo, posebno buduće početke mladih poduzetnika – naglasio je između ostalog virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Na izložbi su predstavljeni proizvodi i usluge oko 150 izlagača iz Pitomače i okolice. Tom prigodom prisutnima su predstavljene tvrtke, obrti i OPG-i koji zapošljavaju najviše djelatnika, kao i one koje su ostvarile najveći prihod u protekloj godini. Među najuspješnijima su Spider Grupa, Hidrocom, Silosi Pitomača, Plantaže, Tapeterija Veličan, Herbas, Kograd… Izložbi su između ostalih sudjelovali izlagači na ovoj izložbi, kao i ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač… Ova tradicionalna izložba održava se u organizaciji Udruženja obrtnika općine Pitomača, suorganizaciji HGK – Županijske komore Virovitica te pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore i Ministarstva poduzetništva i obrta. (www.vpz.hr, mb, Fotografije: Kristijan Toplak)

Nema komentara

Komentiraj