Osječko-baranjska županija bez naknade ustupila 20 servisnih stanica za bicikle

0
67

Osječko-baranjskoj županiji prošle je godine (nakon prijave na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2018. godini) Ministarstvo turizma odobrilo projekt “Biciklističkim rutama kroz Slavoniju i Baranju”. Vrijednost projekta je 458.700,00 kuna, a neke od aktivnosti u projektu bile su postavljanje 20 solarnih servisnih stanica za popravak bicikala i dva brojača biciklističkog prometa duž cikloturističkih ruta.

Oprema je isporučena i postavljena, a početkom listopada župan Ivan Anušić donio je rješenja kojima se bez naknade prenosi prava vlasništva nad tom opremom s Osječko-baranjske županije na 11 jedinica lokalne samouprave i Javnu ustanovu Park prirode Kopački rit. Tim povodom danas (22. listopada 2019. godine) predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin s predstavnicima tih općina i gradova te JU Park prirode Kopački rit potpisao je ugovore o prijenosu knjigovodstvene vrijednosti tog vlasništva.

– Osječko-baranjska županija je strateški usmjerena na razvoj ciklotuirizma, pa je u tom kontekstu važan i ovaj projekt. Kroz naše područje već prolaze dvije važne europske biciklističke rute, a imamo i druge atraktivne biciklističke rute i staze, pa u zadnje vrijeme bilježimo značajno povećanje broja posjeta cikloturista. Za daljnji razvoj izuzetno je važno izgraditi kvalitetnu infrastrukturu, što činimo i što ćemo nastaviti na području cijele naše županije – rekao je Dragan Vulin.

Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth dodaje da se Osječko-baranjska županija i ove godine prijavila na javni poziv Ministarstva turizma te je odobreno novih 450.000,00 kuna, čime se nastavlja i privodi kraju projekt “Biciklističkim rutama kroz Slavoniju i Baranju”. Postavljaju se tako odmorišta, vidikovci, radi se prometni elaborat za trasiranje i označavanje ruta, međutim sredstva za razvoj (ciklo)turizma pokušava osigurati i kroz projekte prekogranične suradnje te druge europske i nacionalne natječaje. (obz.hr)

Nema komentara

Komentiraj