Osječko-baranjska županija pokreće cijeli istok Hrvatske; u suradnji s Gradom Osijekom grade veliki gospodarski centar na 5.000 m2

0
499

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić potpisali su u četvrtak (13. rujan 2018. godine) Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi projekta izgradnje Gospodarskog centra, budućeg polivalentnog centra sa 5.000 m2 zatvorenog i 45.000 m2 vanjskog izložbeno-prodajnog prostora, kongresnim centrom, ugostiteljskim sadržajima, poslovnim prostorima za male i srednje poduzetnike te za poduzetničke potporne institucije. Ukupna vrijednost investicije definirat će se nakon izrade arhitektonskog rješenja, a za sada se procjenjuje na 30-35 milijuna kuna.

“Danas smo potpisali okvirni sporazum kojim se zadaju smjernice kako će se realizirati projekt koji nije samo gradski i županijski nego je regionalni. Obuhvatit će sve županije istočne Hrvatske, biti najveći sajamski prostor i gospodarski centar za velike manifestacije, događanja i poduzetnički rad. Centar neće biti aktivan samo nekoliko dana i tjedana na godinu nego će živjeti i proizvoditi kroz cijelu godinu. Nakon potpisa Sporazuma krećemo u projektni zadatak, odnosno podjelu zadataka između Grada i Županije, s time da će Grad koristiti ITU mehanizam za financiranje svog dijela, a Županija će svoj dio osigurati kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem i Ministarstvo poljoprivrede. Od danas, u iduće tri godine u Osijeku uz tzv. S-cestu imat ćemo Gospodarski centar, odličan projekt financiran od Europske unije sa svim benefitima za građane naše Županije”, rekao je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Ivan Vrkić smatra da se pozitivne trendove rasta gospodarstva treba nastaviti ovakvim projektima sa širokim spektrom sadržaja i usluga, a kako je dogovoreno financiranje zalaže se da se što prije realizira.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak pojasnila je da je riječ o prvoj fazi izgradnje Gospodarskog centra, s planiranom mogućnosti njegova daljnjeg širenja, dok je pročelnica Upravnog odjela za programe EU Grada Osijeka Kornelija Mlinarević objasnila način financiranja preko ITU mehanizma i dugoročnost projekta Gospodarskog centra. (obz.hr)

Nema komentara

Komentiraj