Potpisani ugovori o korištenju stipendija Varaždinske županije

0
137

U Županijskoj palači u Varaždinu održano je potpisivanje Ugovora za korištenje stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

Tom prilikom župan Varaždinske županije Predrag Štromar čestitao je svim stipendistima na dobivanju županijskih stipendija te naznačio kako Županija izdvaja veliki dio sredstava za obrazovanje.

– Ove godine dodijelit ćemo 68 stipendija kako učenicima srednjih škola tako i studentima. Od tih stipendija, njih 30 ide za deficitarna zanimanja kao što su studiji matematike, fizike, medicine i ostali koje je županija odabrala u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, dok je ostali dio dodijeljen prema socijalnim kriterijima – rekao je župan Štromar te dodao kako se s tih 68 novih studenata koji će dobiti stipendiju prelazi brojka od preko 200 studenata koji će ove godine dobivati stipendiju.

Također je objasnio kako su stipendije svojevrsno ulaganje u budućnost, ali i nekakva vrsta nagrade učenicima i studentima te takmičenje za najbolje jer i ocjene igraju bitnu ulogu, pa se i studenti trude da budu što izvrsniji, kvalitetniji i bolji te na taj način i iduće godine opet dobe stipendiju.

Prilikom potpisivanja ugovora, Petar Mehić, učenik prve godine Medicinskog fakulteta naveo je kako je studiranje predivno razdoblje života, međutim to razdoblje treba financirati.

– Ova stipendija nam značajno olakšava studiranje. Treba se hraniti, oblačiti, kupiti knjige i za sve to je potreban novac, a budući da nemamo vremena raditi, jer je faks zahtjevan, stipendija nam znatno olakšava život – rekao je Petar Mehić.

Lendl Josipa, učenica petog razreda Srednje medicinske škole iz Maruševca također je istaknula kako joj stipendija mnogo znači, jer njome pokrije troškove prijevoza budući da  se njezino obrazovanje sastoji i od praktičnog dijela.

Inače, mjesečni iznos stipendija koje se dodjeljuju svih 12 mjeseci, za učenike u školskoj godini 2016./2017. iznosi tristo kuna, a za studente sedamsto kuna.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamjenik župana, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Alen Kišić.

Nema komentara

Komentiraj