Radni sastanak Osječko-baranjske županijske uprave i Općine Erdut

0
143

Župan dr.sc. Vladimir Šišljagić i načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić sa suradnicima razgovarali su 10. kolovoza u Dalju u općinskoj upravi o projektima koje provode zajedno, a razgovor su iskoristili da se informiraju i definiraju aktivnosti gdje se dodatno Županija može uključiti i pomoći.

Župan Šišljagić i njegovi domaćini složili su se kako će u narednom razdoblju vidjeti i koje aktivnosti je potrebno provesti kako bi se razvijalo gospodarstvo i osiguravala radna mjesta kako bi obitelji ostajale u svojim mjestima umjesto što odlaze u potrazi za poslom. Svako radno mjesto znači ostanak jedne obitelji u naseljima općine Erdut – istaknuo je Šišljagić. Sastanku su nazočili i predstavnici županijskih upravnih odjela i Regionalne razvojne agencije, a prijedloge su iznijeli i predstavnici tvrtki i institucija s područja Općine Erdut.

Nakon radnog sastanka su obišli Zdravstvenu stanicu u Dalju Doma zdravlja Osijek, gdje im se priključio ravnatelj Doma zdravlja Osijek Miroslav Sikora, te područnu školu OŠ Dalj u Erdutu gdje se završavaju projekti uređenja vanjske ovojnice objekta. Načelnik Vesić i njegovi suradnici su tako naveli kako provode projekt vodoopskrbe i zamjene sekundarne mreže u Dalju vrijedan 23 milijuna kuna, provode pripremne radove za kanalizacijski sustav, razgovaralo se i o pomoći Doma Mađara u Dalj Planini, alternativnom cestovnom pravcu od Aljmaša do Mišinog Brda, novim eko i turističkim projektima od uređenja daljske šetnice preko Ekološkog centra Banjkas, kampa, Staze Porić, do navodnjavanja vinograda i vožnjaka u daljsko-aljmaško-erdutdskoj planini, Interpretacijskog centra u TZ Aljmaš, proširenju Vinskog podruma sa sanitarnim čvorom i skladištem, pet fitnesa na otvorenom… Nešić je kazao kako će u KZC M. Milankovića za 15-ak dana biti postavljen teleskop, a radi se i na dopunjavanju izložbenih eksponata. (obz.hr)

Nema komentara

Komentiraj