Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu u Varaždinu

0
221

Povodom akcije „Hitna medicinska služba na bicikilima“ koja traje za vrijeme ovogodišnjeg Špancirfesta, pod nazivom „Tradicija nas određuje – Varaždin grad bicikla“, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije posjetila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr.med., sa suradnicima, a dočekali su je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec, pročelnica UO za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac i rukovoditeljica Uprave za stručne poslove Zavoda Jasminka Begić.

Tom prigodom su održali kraći radni sastanak u Županijskoj palači, a ravnateljica prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr.med je izrazila zadovoljstvo radom Županijskog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije jer otkako su osnovani, naglasila je ravnateljica, pokazuju veliki napredak.

– Varaždin me podsjetio na London, koji od 2000. godine ima takvu službu na biciklima – rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec istaknuo je da su „hitnjaci“ na biciklima u gradu dio projekta kojim se educira lokalno stanovništvo te gosti koji dolaze, ali i da su tu kako bi intervenirali i pružili pomoć ukoliko je potrebno: – Nažalost, bila je jedna teža intervencija – lom ruke, no sve je bilo riješeno do dolaska hitne s vozilom, tako da smo ovim uvođenjem hitne na biciklima podigli standard pružanja medicinske pomoći – zaključio je Smoljanec.

U obilasku grada te razgovoru s članovima tima hitne medicinske pomoći na biciklima pridružio se i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić. (varaždinska županija)

Nema komentara

Komentiraj