Suradnja s Bavarskom: Osječko-baranjska županija u Münchenu će predstaviti svoju turističku ponudu

Politika i smjernice u radu nove vlasti u Osječko-baranjskoj županiji u posljednje vrijeme učestalo privlače pozornost i zanimanje javnosti. Tako je Večernji list, u ponedjeljak objavio vijest i članak o novim potezima osječko-baranjskog župana Ivana Anušića na području razvoja kontinentalnog turizma.

Anušić tako, prema navodima iz Večernjaka, u Slavoniju kao turiste želi vratiti Bavarce, odnosno njihove potomke, koji su nakon Drugog svjetskog rata (u sklopu progona Nijemaca iz zemalja koje su bile pod njemačkom okupacijom) protjerani s područja te županije.

Anušić je, navodi se, uspostavio kontakte s vladom Bavarske, čija je ministrica poljoprivrede Michaela Kaniber porijeklom Hrvatica, a 18. lipnja delegacija Osječko-baranjske županije u Münchenu organizira proslavu Dana državnosti. To će biti prilika da se županija pred 300 uzvanika iz političkog, gospodarskog, kulturnog te sportskog života Bavarske predstavi kao turistička destinacija. Anušić će, osim na turističku, Bavarce pozvati i na gospodarsku suradnju. Slavonci će Bavarcima u promotivnom videu predstaviti sve svoje znamenitosti (od ljepota Osijeka, Baranje, Kopačkog rita…), dovest će im tamburaše iz kulturno-umjetničkih društava, ali i ponuditi bogatu autohtonu enološku i gastronomsku ponudu, od kulena, čvaraka, sireva, meda, rakija i vina.

“Budući da Osječko-baranjsku županiju želimo brendirati kao međunarodno prepoznatu regiju u kojoj će se razvoj temeljiti na spoju poljoprivrede i turizma, dogovaramo i radni sastanak s bavarskom ministricom poljoprivrede”, rekao je Anušić za Večernji.

Istaknuo je da Osječko-baranjska županija može ponuditi programe kontinentalnog turizma, s naglaskom na ekološku poljoprivredu i očuvani okoliš.

“Ono što nas izdvaja od drugih županija jest široka lepeza turističke ponude koja je autentična i gostoljubiva. Njemačka je jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta pa će ovo biti prilika da predstavimo neotkrivena blaga Osječko-baranjske županije”, rekao je Anušić.

U Osječko-baranjskoj županiji smatraju da će i završetak gradnje punog profila paneuropskog prometnog koridora Vc doprinijeti i boljoj konkurentnosti Zračne luke Osijek, čime će i povezanost Slavonije s Europom biti još bolja. Potencijal vide i u rijekama Dunav i Drava pa izgradnju pristaništa i uređenje infrastrukture luka za kruzere drže modelom rasta.

Nema komentara

Komentiraj