U Đurđevcu na poseban način obilježen Dan neovisnosti

0
27

U Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu, u organizaciji udruge „Peski-Art Đurđevac“ prošlog je vikenda po peti put održana likovna radionica povodom obilježavanja Dana neovisnosti i obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, kojoj je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, kao i general Mladen Markač.

Likovna radionica održava se već drugu godinu zaredom pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca.

General Mladen Markač sudionicima je uručio zahvalnice te uputio pohvale svima koji su doprinijeli uspjehu manifestacije koja čuva vrijednosti Domovinskoga rata, ali i promovira Podravinu. Ukupno je sudjelovalo 40 likovnih stvaratelja iz devet hrvatskih županija, a nastalo je i četrdesetak likovnih radova, koji će biti predstavljeni na svečanoj izložbi „Podravina svojemu Generalu“ 16. studenoga 2017 godine, kojom će se obilježiti peta obljetnica izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu. Prema programu i prihvaćenom prijedlogu organizatora, likovni radovi daruju se institucijama ili gradovima koji posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi, a ove će godine to biti Opća županijska bolnica Vukovar, Bolnica hrvatskih veterana.

Uz Udrugu, suorganizatori priredbe bili su Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca, Udruga Žena Peski, Udruga udomitelja djece „Osmijeh“, Etno kuće obitelji Karlovčan, dok su posebni gosti bila djeca iz udruge „Osmjeh“ koja su zajedno s umjetnicima slikala i rezbarila u drvu.

Nema komentara

Komentiraj