U Osječko-baranjskoj županiji podiže se kvaliteta zdravstvene usluge – županija osigurala najsuvremeniji digitalni mamograf bolnici u Našicama

U Općoj županijskoj bolnici Našice, godišnje se, na Odjelu za radiologiju, pregleda oko 35000 žena. Od danas će ti pregledi biti brži, kvalitetniji, ugodniji i s manje zračenja, obzirom da je pušten u rad najsuvremeniji digitalni mamograf. Uređaj vrijedan 1,1, milijun kuna financirala je Osječko-baranjska županija, a župan Ivan Anušić koji je pustio u rad novi uređaj, uvodno je rekao da je Županija prepoznala problem dotrajalog našičkog mamografa koji je nakon 23 godine prestao raditi. Ujedno je istaknuo da je našička bolnica primjer organiziranosti, uređenosti, opremljenosti i funkcionalnosti. Čestitao je bolničkoj upravi i djelatnicima na odnosu prema radu, infrastrukturi i pacijentima.

“U Općoj županijskoj bolnici Našice svi programi i projekti koje je Županija radila samostalno ili u suradnji s Ministarstvom zdravstva su vrlo kvalitetni i financijski vrijedni. To je iz razloga što je uprava proaktivna, ima inicijativu i želju da razvija još kvalitetniji sustav, tako će da ih Županija i dalje pratiti”, naglasio je župan Anušić.

Zahvaljujući ovom uređaju povećat će se broj pregleda na godišnjoj razinu, istaknuo je dr. Željko Crnković, rukovoditelj Odjela za radiologiju, ali i smanjiti lista čekanja. Trenutno se na mamografski pregled čeka oko mjesec dana. Ovaj suvremeni mamograf vrlo je bitan jer će pomoću njega kod mnogih žena rak dojke rano biti otkriven, što je vrlo bitno za efikasno liječenje i smanjenje smrtnosti.

Ravnatelj Opće županijske bolnice, dr. Hrvoje Šimić naglasio je da je 2017. bila jedna od najuspješnijih u povijesti ustanove koja datira 1970. godine. Uz digitalni mamograf, nabavljen je i suvremeni 64-slojni CT uređaj, a novu opremu dobili su i bolnički odjeli, gdje je to bilo najpotrebnije. Osim u opremu, ulagalo se i u uređenje prostora za ugodniji boravak pacijenata i rad djelatnika, ali i u kadrove, a Opća županijska bolnica Našice u 2017. godini je pozitivno poslovala. (Obz.hr)

Nema komentara

Komentiraj