Upornost u lobiranju za projekte se uvijek isplati! Nastavlja se izgradnja Koridora 5C autocestom kroz Baranju

0
2205

Istok Hrvatske godinama vapi za velikim investicijama i projektima čija bi realizacija uvelike podigla standard i kvalitetu života u tom kraju koji, nažalost, gospodarski zaostaje za ostatkom Hrvatske. Slavoniji i Baranji nedostaju investicije u gotovo svim područjima, a jedno od rješenja koja bi mogla znatno ubrzati procese i potaknuti gospodarske investicije je i poboljšanje prometne povezanosti kako s ostatkom Hrvatske tako i s Europskom unijom.

Projekt izgradnje Koridora 5c upravo je jedan od onih koji su nužno potrebni razvoju slavonsko-baranjske ravnice. Iako je taj projekt već godinama na marginama svih planiranja u Zagrebu, posljednje informacije koje dolaze u javnost govore kako Slavonci ipak mogu imati razloga za optimizam.

Naime, Hrvatske autoceste su objavile natječaj u vrijednosti 95 milijuna kuna za izvođenje radova na izgradnji dionice prema Belom Manastiru.

Neće se odmah graditi na cijeloj dionici do jedinog baranjskog grada, nego će se, za početak, graditi most Halasica te sedam nadvožnjaka i putnih prijelaza – Adica, Sudaraš, Bolman, Jagodnjak, Krčevine, Mali Jagodnjak i Bezdan. Hrvatske autoceste, investitor, objavile su početkom tjedna ovaj natječaj, a njegova je procijenjena vrijednost 95 milijuna kuna, donosi današnje izdanje Glasa Slavonije.

Iako je još do prije koji mjesec vladalo mišljenje kako od spomenute autoceste kroz Baranju neće biti ništa, jer su takve informacije učestalo dolazile iz Banskih dvora, ipak je na radost svih stanovnika regije došlo do preokreta. Dolaskom nove Vlade na čelu s Andrejom Plenkovićem, ali i promjenom vlasti na županijskoj razini odnos Zagreba prema Slavoniji i Baranji drastično se mijenja. Novi osječki župan Anušić koji inače kotira kao političar koji je okrenut isključivo projektima i razvoju u svom je predizbornom programu veliku pozornost, između ostaloga, usmjerio upravo na realizaciji projekta nastavka izgradnje Koridora 5c.

Time su otklonjene sve dvojbe oko izgleda trase. Podsjetimo, još nedavno razmišljalo se da se, zbog nedostatka novca, kroz Baranju izgradi “obična” cesta.

Početak ovih aktivnosti nosi i političku težinu, jer je gradnju ove autoceste vlada premijera Andreja Plenkovića uvrstila u svoj “Projekt Slavonija”.

“Kao što smo i najavljivali, kreće se u dovršetak izgradnje koridora 5C od Osijeka prema Belom Manastiru. Projekt je to koji je iznimno važan za Osječko-baranjsku županiju, a zbog nekog je razloga godinama stavljan na stranu. Vodili smo niz razgovora upravo u vezi s nastavkom izgradnje koridora 5C i drago mi je što danas imamo vladu koja pokazuje interes za naše inicijative i za razvoj Slavonije i Baranje”, tim je riječima komentirao za Glas Slavonije ovu vijest Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

AUTOCESTA A5 ILI SLAVONIKA

Inače, izgradnja Slavonike, čija će ukupna duljina biti 88 kilometara, počela je 2005. godine. U studenome 2007. puštena je u redovni promet prva dionica, od odmorišta Sredanci (A3) do Đakova (23 km). Potom je otvorena dionica od Đakova do Osijeka (32,5 km), u travnju 2009. U 2012. godini počela je izgradnja mosta preko Drave, zapadno od Osijeka. U ožujku 2015. završena je i južna dionica Slavonike, od odmorišta Sredanci do Svilaja, odnosno graničnog prijelaza s BiH. Od rujna prošle godine ondje se, nastavno, radi i na mostu preko Save. Završetak se očekuje u 2019. godini. Trenutno je aktivno i gradilište na dionici čvor Osijek – most Drava (3,8 km), ta bi dionica trebala biti završena do sredine iduće godine.

Nema komentara

Komentiraj