[VARAŽDIN] Održana 1. Međunarodna sportska obrazovna konferencija

0
116

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je 1. Međunarodna sportska obrazovna konferencija koju je organizirala Druga gimnazija Varaždin u sklopu Natječaja za potporu međunarodnoj suradnji osnovnih i srednjih škola sa školama iz europskih zemalja koje ne sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje.

Konferenciji su prisustvovali učenici sportskih gimnazija i nastavnici iz različitih gimnazijskih predmeta, ravnatelji, sportski suci i predstavnici Školskih sportskih saveza zemalja iz regije (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora i Slovenija) s ciljem organiziranja obrazovnog i sportskog susreta kako bi se obradile teme iz područja građanskog odgoja i obrazovanja u okviru ove 1. Međunarodne sportsko-obrazovne konferencije.

Sve prisutne na početku Konferencije pozdravili su ravnateljica Druge gimnazije Zdravka Grđan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet te zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je tom prilikom istaknuo važnost sporta u obrazovnom sustavu.

– Sport nam je proteklih dana donio velik uspjeh u županiji, u kojem je Sara Kolak osvojila zlatnu olimpijsku medalju, druga nakon Blaženka Lackovića, poznatog rukometaša. Imamo i jednog od najboljih igrača u Dinamu, Marka Roga. Zaista, Varaždinska županija je jedan bazen kvalitetnih sportaša – istaknuo je zamjenik župana Kišić te dodao kako se Druga gimnazija pokazala kao “rasadnik” dobrih sportaša i odlično mjesto za školovanje sportaša, koji uz normalno školovanje mogu imati i kvalitetnu sportsku karijeru.

Inače, Konferenciju sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske) u okviru projekta Pearls – Preventing Early School Leaving Through Inclusive Strategies Project No.: NI-2014-1-DE03-KA201-001573.

Plenarnom dijelu Konferencije prisustvovali su i predstavnici Hrvatskoga sabora, MZOS-a, MUP-a, HŠSS-a, FOI-a, Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, direktori, profesori i učenici iz BiH, Slovenije i Srbije. (varaždinska županija)

Nema komentara

Komentiraj