Varaždinsku županiju posjetio Veleposlanik Indije

Županijsku palaču u Varaždinu danas je posjetio Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. SANDEEP KUMAR.

Domaćini u Županijskoj palači bili su mu župan Varaždinske županije Radimir Čačić i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević. Župan Čačić  upoznao ga je s osobitostima Županije te projektima koje županijska vlast provodi u cilju unapređenja životnog standarda svojih građana.

Nj.E. Kumar stupio je na dužnost u kolovozu 2015 godine, magistrirao je sigurnosne znanosti u Cambridgeu, a prije toga diplomirao engleski jezik i komparativnu književnost. Iza njega je dugogodišnje međunarodno iskustvo, stjecano od davne 1985. kada se pridružio indijskoj diplomatskoj službi.

Tijekom bogate diplomatske karijere služio je u brojnim  misijama – od Hong Konga preko Hanoia, Pariza, Cape Towna do Kabula. U Afganistanu je prvo proveo tri godine u indijskom veleposlanstvu, da bi od 2008. do 2013. bio član izaslanstva UNDP–a, radeći na reformi policije.

Prije dolaska u Zagreb bio je zajednički tajnik u zapadnoj Aziji i sjevernoj Africi (Wana) Odsjeka indijskog ministarstva vanjskih poslova

– Izuzetno mi je drago da smo ugostili Veleposlanika Indije. Razgovarali smo o brojnim gospodarski i turistički važnim temama za Varaždinsku županiju – istaknuo je Čačić.

Veleposlanik Indije zahvalio se županu i posebnoj savjetnici Martinčević na prijemu te je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom.

Nema komentara

Komentiraj