Župan Tomašević primio učenike, mentore i ravnatelje osnovnih i srednjih škola

0
119

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Požeško – slavonska županija nagradila je učenike i mentore osnovnih i srednjih škola koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama osvojili zapažene rezultate.

Župan Alojz Tomašević primio ih je danas u Županijskoj vijećnici te im uručio zaslužene nagrade i priznanja. Iz osam osnovnih škola nagrađeno je trideset i dva učenika i trinaest mentora koji su zapažene rezultate postigli iz vjeronauka, tehničke kulture, sporta i umjetnosti. Zapažene rezultate imali su i učenici srednjih škola, njih četrdeset i dvoje i osamnaest mentora. Glazbena škola osvojila je brojne nagrade u pojedinačnom sviranju flaute i roga, u kategoriji tamburaških sastava te brass kvinteta i triu klavira i flaute.

Luka Karadža, učenik Tehničke škole Požega, osvojio je 3. mjesto na Državnom natjecanju – Tehničar za mehatroniku. Učenici Obrtničke škole najbolji su odjevni tehničari, krojači i tesari u Hrvatskoj. Učenik Gimnazije, Mislav Perić, osvojio je 3. mjesto na Državnom natjecanju iz Fizike. Uz učenike Gimnazije u Požegi, učenici Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi dobili su priznanje za sudjelovanje na državnoj smotri Lidrano. Na Državnom natjecanju u krosu, ekipno, učenici Poljoprivredne-prehrambene škole, Požega, osvojili su 3. mjesto. (psz.hr)

Nema komentara

Komentiraj