Foto natječaj „Volim svoju županiju“: U prvih 24 sata prijavljeno više od 1000 fotografija!

0
132

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ priča priču o ljepotama Lijepe Naše od 2016. godine kada je nastao kao pilot projekt kojemu je cilj promocija ljepota Republike Hrvatske, ali iz perspektive profesionalnih i amaterskih fotografa – žitelja svoga kraja.

Prve i druge godine provedbe natječaja prijavljeno je šestotinjak fotografija, prošle godine čak 2835, a početak ovogodišnjeg izdanja natječaja izbacuje rekordnu brojku od preko 1000 fotografija u prvih 24 sata provedbe natječaja.

Podsjetimo, autori mogu predati maksimalno tri fotografije, jednostavnom registracijom na https://www.volimzup.hr/. Sve predane fotografije prolaze provjeru i nisu vidljive u galeriji dok ne dobiju status „odobreno“. Aplikacija je ove godine razvijena sukladno sugestijama korisnika prošlih godina i cilj je zaštititi autore u što većoj mjeri.

Napominjemo i da se glavne nagrade, GoPro 7 Silver i White digitalne sportske kamere, dodjeljuju u dvije kategorije:

  1. Najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija na čijem je čelu Marija Milin, profesionalna fotografkinja. Ostali članovi su stručnjaci iz odnosa s javnošću: Ivana Gusak-Galić (Osječko-baranjska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija) i Karlo Frljužec (Krapinsko-zagorska županija)
  2. Najbolja fotografija prema broju glasova prikupljenih putem Facebook-a. Glasati možete unutar aplikacije na odabranoj fotografiji pritiskom na „Sviđa mi se“ gumb koji se nalazi ispod fotografije. Isto tako, ispod fotografije se nalazi opcija dijeljenja fotografije na društvenim mrežama.

Po jedna fotografija iz svake županije kojoj žiri dodijeli najveći broj bodova ulazi u postav putujuće izložbe koja je u prošloj godini obišla više od 1000 km Hrvatske – od Osijeka do Dubrovnika. Prošlogodišnje pobjedničke fotografije možete vidjeti na linku.

Natječaj je otvoren do 22. travnja.

Nema komentara

Komentiraj