11. tradicionalno hodočašće članova HSS-a u Mariju Bistricu

0
145

U Mariji Bistrici, u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju se okupilo desetak tisuća članova i simpatizera HSS-a na 11. tradicionalnom hodočašću Hrvatske seljačke stranke.

Prije samog početka hodoćašća, predsjednik HSS-a Krešo Beljak je zajedno sa saborskim zastupnicima HSS-a i članovima Predsjedništva Stranke održao konferenciju za medije na kojoj je poručio kako će HSS i dalje djelovati jedinstveno. “Mi nismo dobili izbore, dobili su ih HDZ i MOST i ja im još jednom čestitam i želim da što prije sastave stabilnu vladu. Mi ćemo sa svojih 5 mandata dati 100 dana prilagodbe, a nakon toga bit ćemo prava opozicija, koja će aktivno djelovati, ne gledajući vlastiti interes, nego interes Republike Hrvatske. Toga još nije bilo na hrvatskoj političkoj sceni, na način na koji ćemo prikazati mi”, istaknuo je predsjednik HSS-a.

Nakon konferencije za medije, predsjednik Beljak je ispred Bluesun hotela Kaj pozdravio hodočasnike, te je povorka krenula prema prostoru Crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca, gdje je Svetu misu služio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke mons. Zlatko Koren. (hss.hr)

Nema komentara

Komentiraj