Grabar Kitarović srdačno dočekana u rodnoj Rijeci

0
52

Sretna sam što sam doma! – poručila je danas Kolinda Grabar-Kitarović pred prepunom dvoranom HKD-a u Sušaku u Rijeci na skupu koji je organiziran u čast dolaska sadašnje i buduće Predsjednice u Primorsko-goransku županiju.

Uoči riječkog skupa Kolinda Grabar-Kitarović obišla je Ravnu Goru i Delnice. Okružena brojnim građanima koji podržavaju nastavak prosperitetne i pozitivne politike na Pantovčaku prošetala je Božićnom bajkom u Delnicama i poručila kako vjeruje u nastavak borbe za ravnopravan razvitak svih krajeva Hrvatske zajedno sa svim hrvatskim građanima.

– Do siromaštva i krize u Gorskom kotaru dovela je ponajprije politika nečinjenja koju se provodilo prema ovom području. Za Gorski kotar, ali i druga slična područja u Hrvatskoj, nužno je osigurati takozvana prijelazna razdoblja tijekom kojih se na takve krajeve ne smiju odnositi zakonski okviri koji važe za bogatije sredine. Želim da ljudi ovdje ostanu živjeti, a da bi se to realiziralo potrebne su te posebne odredbe, fiskalna i funkcionalna decentralizacija, razvoj poljoprivrede, šumarstva i turizma, ali i suvremenih tehnologija koje često omogućavaju rad od kuće. Upravo tome posvetila sam dio svojih aktivnosti kao predsjednica Hrvatske, a činit ću to i dalje. Hrvatska zna i može bolje, ali na tome moramo raditi svi – rekla je Grabar-Kitarović.

I u Rijeci je Kolinda Grabar-Kitarović još jednom poručila kako se ne boji sučeljavanja ni s kime te pozvala protukandidate da pokažu minimum poštovanja prema našim ljudima, da kažu što im nudite, kako vidite budućnost ovog naroda i ove države.

– Hrvatska treba razvoj, da zajedno idemo naprijed, a ne da dajem priliku onima koji bi rušili i dijelili.

Oni koji žele radikalizaciju i nove podjele podcjenjuju hrvatski narod, a narod nije glup, narod zna prepoznati, Hrvatska zna prepoznati. Nakon što smo Hrvatsku izvukli iz apatije i sivila, sada trebamo zajedno zakoračiti naprijed, cijela Hrvatska, svi mi. Oni koji danas podvaljuju  lažni suverenizam s 30 godina zakašnjenja ne razumiju da je suverenizam danas razvoj i obrazovanje, sigurnost države, dostojanstvo svake obitelji, a ne nove podjele i nerealna obećanja – poručila je sadašnja i buduća Predsjednica i zaključila skup riječima – zakoračimo zajedno naprijed, nemojmo dozvoliti da nas opet dijele, da nam govore tko je više Hrvat, a tko manje – jer ovo je naša Hrvatska.

Nema komentara

Komentiraj