Kolindi u finišu kampanje ide sve od ruke; Udruga Blokirani podržala Predsjednicu u utrci za još jedan mandat

0
83

Na temu odgode usvajanja Prijedloga novog Ovršnog zakona u hrvatskom Saboru u srijedu su u Sv. Petru u Šumi razgovarali predstavnici Udruge Blokirani i  hrvatska predsjednika Kolinda Grabar- Kitarović, objavili su iz te udruge.

“Izrazili smo zadovoljstvo što je do odgode usvajanja zakona došlo zajedničkim djelovanjem Udruge Blokirani i Pantovčaka prema Vladi Republike Hrvatske.

Predstavnici Udruge Blokirani su Predsjednici RH, Kolindi Grabar- Kitarović, pritom, iskazali punu podršku reizboru za Predsjednicu Republike Hrvatske .

Zaključili smo da period do trećeg čitanja prijedloga zakona treba nastaviti s djelovanjem, da je kontinuitet nužan, na dobrobit svih. Uvažiti činjenicu da su prijedlog zakona nezadovoljni uglavnom svi dionici postupka, suci, Blokirani, bilježnici, odvjetnici, agenciju za naplatu, Ured Predsjednice….

Želimo održati radni sastanak s Premijerom Vlade Republike Hrvatske, izložiti argumente blokiranih te tražimo pomoć Predsjednice.

Ključno je u Ovršni zakon uvesti razliku između građana koji se nađu ne svojom krivnjom u poziciji prezaduženosti (gubitak posla ili gubitak primanja uslijed negativnih ekonomskih kretanja na svjetskoj razini ne može biti isključivo krivnja pojedinca) i kriminalaca koji mogu plaćati dug, ali to ne žele.

Naime, Ovršni zakon u suvremenim demokracijama se koristi da bi se kaznilo ove druge, a ne prve. Gubitak primanja nije dobar razlog za kriminalizaciju. Nije normalno kriminalizirati nekog kome je propao posao ili se smanjila plaća ili prima mirovinu koja nije dovoljna ni za osnovno.

Smatramo da je suradnja s Predsjednicom RH i više nego dobra, da je to maksimum koja jedna udruga građana može u svom djelovanju postići, da za svoje ciljeve, ciljeve usmjerene na dobrobit cijele države, dobije aktivnu podršku instituta Predsjednice države.

Zbog toga želimo da Predsjednica nastaviti obnašati časnu dužnost i sljedećih pet  godina na dobrobit Hrvatske, koja zna kako se može graditi država bolje, zajedničkim snagama i uvažavanjem argumenata”, priopćili su iz te udruge građana.

Nema komentara

Komentiraj