Milanović je imao priliku odrediti smjer zemlje, zato groteskno zvuči kad kaže da bi branio Hrvatsku

0
161

Imao je priliku odrediti smjer ove zemlje i voditi je četiri godine. To je i učinio, samo što smjer koji je Milanović odabrao nije imao pozitivan predznak. Kao predsjednik Vlade Republike Hrvatske njegove su ovlasti bile ozbiljnije i učinio je sve da Hrvatska u vrijeme SDP-ove vlade potone. Nije li znao ili jednostavno nije htio, nije više ni važno. Ostaje činjenica da je hrvatska Vlada u njegovom mandatu jedna od najgorih europskih vlada posljednjih desetljeća. Zato danas tako groteskno zvuči kad Zoran Milanović kaže da bi branio Hrvatsku, stoji u kolumni na portalu Direktno.hr.

Da mu je govor najmoćnije oružje jasno je mnogima koji su slušali Milanovića kao premijera. Upravo mu je to oružje omogućilo da puca sam sebi u koljena, pa ga je hrvatski narod nagradio slomom na idućim izborima. Premijer koji suosjeća sa stradalnicima Gunje jer je i “njemu pukla cijev u kupaonici”, koji Hrvatsku naziva “slučajnom državom” i daje jasno obećanje da nikad neće kandidirati za predsjednika države jer je ta funkcija bez veze, koji je za Milorada Pupovca govorio da ima ugled bez mrlje. Premijer koji je rekao kako je Domovinski rat bio građanski rat jer su autonomije u bivšoj državi dovele do kaosa, pa je svatko vukao na svoju stranu i zato je došlo do rata. Koji danas govori o pravima žena, a iz premijerske fotelje je svim ženama poručio: Izborite se, budite pametnije, inteligentnije i lukavije i zaboravit će da ste žene, bojat će vas se! Čovjek čiji govor svaki put donese novo iznenađenje i za kojeg je ipak bolje da ne govori.

Predsjednik s karakterom, za koji priznaje da zna biti “nezgodan”. Kako je na jučer održanom motivacijskom predizbornom skupu Milanović sam rekao – karakter koji mu nekad satire leđa kao mlinski kamen i koji se ne sviđa svakome. Na Glavnom odboru SDP-a krajem listopada izjavio je da znao biti nabusit, bezobrazan i grub. Ako uzmemo u obzir što donosi funkcija predsjednika Republike Hrvatske i da su osnovne karakteristike upravo politički legitimitet te da predsjednik država u međunarodnoj politici je i svojevrsno zaštitno lice države iz koje dolazi i time kreira mišljenje Europe i svijeta o Hrvatskoj, teško da će građani ove, danas međunarodno iznimno cijenjene države, htjeti “karakter”- nabusit, bezobrazan i grub.

Pred nama je još nešto manje od dva mjeseca političke borbe za svaki glas. Kandidata, čini se, neće nedostajati. Ostaje nam vidjeti što će ponuditi drugi kandidati, Kolinda Grabar-Kitarović već sutra na Velesajmu, Miroslav Škoro koji se posljednjih dana nešto manje čuje i vidi, Mislav Kolakušić koji bi svojim autokratskim nastupom mogao pobrkati računicu Milanoviću te niz drugih koji će se boriti za svoj dio “božićnog” kolača. (Darko Markušić: Direktno.hr)

Nema komentara

Komentiraj