Nova indeksacija razvijenosti Slavoniji će donijeti priliku za ubrzaniji razvoj

U Šibeniku je u petak 8. prosinca održan sastanak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministara s članovima Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na čelu s predsjednikom Goranom Paukom.

Premijer Plenković uveo je praksu periodičnih sastanaka u ovome formatu u prosincu 2016. godine s ciljem suradnje svih razina vlasti u Hrvatskoj kako bi se što uspješnije realizirali projekti smanjivanja nejednakosti i poticanja ravnomjernog regionalnog razvoja.

Domaćin trećeg sastanka bila je Šibensko-kninska županija odnosno njezin župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk: „Zalaganje za spuštanje nadležnosti s državne na županijsku razinu nastavljamo i dalje svjesni potrebe za promjenom upravljanja razvojem na jedan suvremen i europski način, a da pritom kao jedince ostanemo najbliže svojim građanima i potrebama lokalne zajednice.“.

Sastanak u Šibeniku uvelike je obradovao župane, gradonačelnike i načelnike iz Slavonije i Baranje, posebno Ivana Anušića osječko- baranjskog župana. Anušić je, podsjetimo, prije nekoliko godina kao saborski zastupnik krenuo s inicijativom da se promijeni indeksacija razvijenosti čime bi Slavonija došla u bolji položaj.  “Razgovarali smo o zakonima koji se odnose na fiskalnu decentralizaciju, gospodarstvo, poljoprivredu i regionalni razvoj.
Novi zakon o regionalnom razvoju uključiti će i novu indeksaciju razvijenosti za što sam prije dvije godine kao saborski zastupnik pokrenuo inicijativu. Time će Slavonija i Baranja dobiti priliku za ravnomjeran razvoj s ostatkom Hrvatske”, poručio je Anušić putem FB stranice.

Nema komentara

Komentiraj