Novo CROELECTO istraživanje; Predsjednica u vodstvu, Milanović za petama, a Škoro daleko od drugog kruga

0
135

U nastavku istraživanja političkih preferencija CroElecto agencije 2×1 agencije za rujan Kolinda Grabar- Kitarović vraća se u vodstvo u utrci za Pantovčak.

Nakon prošlomjesečnog pada, očito je vratila dio potpore te u rujnu vodi s 29,21 posto.  Posebno je to zanimljivo s obzirom na to da u istom mjesecu HDZ povećano zaostaje za SDP-om.

Zoran Milanović u rujnu računa na 28,45.

Miroslav Škoro izgubio je dio potpore te sa 17,51 posto zaostaje više od deset bodova za Milanovićem čime, čini se, barem u rujnu, gubi izglede za ulazak u drugi krug.

Mislav Kolakušić, pak, nema nikakvih izgleda te s 4,6 posto u potpunosti gubi korak s kandidatima ispred. Dejan Kovač mu se približio sa 4,16 posto. Od ostalih imena jedino Ivan Pernar ima potporu veću od jedan posto (1,31%).

Gledajući po županijama, Kolinda Grabar- Kitarović vodi u najvećem broju županija (10) i to u središnjoj, istočnoj i južnoj Hrvatskoj, no u Vukovarsko-srijemskoj županiji prvi je Škoro.

Zoran Milanović prvi je po broju preferencija u Gradu Zagrebu, Istri, Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj te u trima najsjevernijim županijama.

Jednak broj glasova potpore Kolinda Grabar- Kitarović i Zoran Milanović dobili su u Bjelovarsko-bilogorskoj te Krapinsko-zagorskoj županiji. (Direktno.hr)

 

Nema komentara

Komentiraj