Tuđman: Kolinda Grabar-Kitarović jedina ima znanja i umijeća za voditi državu, ostali kandidati ne

0
92

Nakon veličanstvenog skupa sinoć u Zadru, danas je hrvatskoj predsjednici svoju podršku dao sin prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i saborski zastupnik dr. Miroslav Tuđman.

– Posao predsjednice ili predsjednika Republike zahtijeva određena znanja, umijeća, poznavanje situacije, a mislim da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedina koja to ima. Svi ostali kandidati nemaju to iskustvo i to znanje da bi uspješno mogli voditi državu – rekao je Tuđman.

Komentirao je i pokušaje drugih predsjedničkih kandidata da unesu nemir među biračkim tijelom aktualne i buduće predsjednice čiji se dosadašnji rad, kao i program za idući mandat temelje na osnovnim načelima suverene, samostalne i neovisne Hrvatske kakvom ju je vidio i Franjo Tuđman.

– Niz tih izjava koje dolaze sa svih strana traju 24 sata i za mene nemaju neko značenje. Gospodin Škoro se mora odlučiti kandidira li se za predsjednika Republike ili mu je naum sređivati stvari u HDZ-u – zaključio je Tuđman.

U pokušaju manipulacije biračima proteklih su se dana u javnom prostoru čule brojne kotradiktorne izjave. Kandidati koji su svojevremeno tvrdili da je dužnost Predsjednika RH potpuno nepotrebna i da se nikad neće kandidirati za istu, do onih koji su prije svega nekoliko godina napustili Tuđmanov politiku izlaskom iz HDZ-a, nazivajući najsnažniju demokršćansku stranku u Hrvatskoj nastavkom Saveza komunista Jugoslavije.

– Ne mislim ništa dobro o politici HDZ-a od 1995. do unazad nekoliko godina. Dolaskom Plenkovića okrenuta je nova stranica u politici HDZ-a, on je vrhunski europski političar – rekao je Miroslav Škoro prije dvije godine u jednom od intervjua.

Kada interesi mijenjaju mišljenje, novi savjetnici smjer politike, a u pozadini ostaje epitet onoga tko je napustio HDZ i njegove birače – postaje jasno da se iza kandidata koji se grčevito bore za vlast krije više od navodne ljubavi prema domovini.

Upravo zbog toga, sve više građana Hrvatske bez obzira na to jesu li politički aktivni ili ne, prepoznaje kontinuitet politike koju u interesu Republike Hrvatske vodi Kolinda Grabar-Kitarović, što će i pokazati 22. prosinca ove godine.

Nema komentara

Komentiraj