U slavonskom gradiću preminuo je bivši gradonačelnik, građane i vijećnike je zasmetalo što njegov posljednji ispraćaj nije bio dostojanstveniji

0
663

U jednom lijepom malom slavonskom gradiću nedaleko Osijeka ovih dana dogodila se situacija koja je, kako doznajemo, izazvala nezadovoljstvo među građanima. Naime, grad Valpovo koji broji oko 12 tisuća stanovnika i njegove građane pogodila je tužna vijest da je preminuo njihov dugogodišnji dužnosnik Radoslav Jurić. No, pored tuge koja je zadesila ovaj gradić dodatno je razočarenje, kako pišu tamošnji mediji, izazvalo to što se bivšeg gradonačelnika nije, kako se navodi, ispratilo na dostojanstven način sa svim počastima od strane gradskih dužnosnika.

Vijećnici vladajuće koalicije predvođene HDZ-om u valpovačkom Gradskom vijeću, kako piše Glas Slavonije, na ovotjednoj su sjednici teško zamjerili gradonačelniku Valpova Matku Šutalu i tajniku, odnosno gradskoj upravi Valpova, način na koji su se posljednji put oprostili od preminulog bivšeg gradonačelnika i dugogodišnjeg predsjednika Gradskog vijeća, Radoslava Jurića.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Dubravko Kučinac podsjetio je na podatak da je 18. siječnja bila sahrana Jurića, kojeg će njegovi sugrađani pamtiti kao bivšeg gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Valpova, dugogodišnjeg predsjednika Gradskog vijeća, člana Vijeća, ravnatelja Osnovne škole u Valpovu.

No ponukan brojnim pitanjima i nezadovoljstvom sugrađana, Kučinac je na adresu gradonačelnika Matka Šutala, tajnika Grada i gradske uprave izlio val ogorčenja načinom kako su se Grad i gradska uprava ponašali u toj prigodi i načinom na koji je ista uprava sudjelovala, odnosno nije sudjelovala u posljednjem ispraćaju svog zaslužnog sugrađanina.

Umjesto konkretnog odgovora na njegovo pitanje, kako izvještava Glas Slavonije, gradonačelnik Šutalo uzvratio je samo konstatacijom da je sramota da se vijećnik Kučinac koristi gradskom vijećnicom u ovakvim stvarima kao što je posljednji ispraćaj gradonačelnika. Dodao je također i kako će jedino reći da je kći pokojnog Radoslava Jurića nazvala Grad i gradonačelnika i zahvalila im na učinjenom, na posljednjem ispraćaju njezina oca, kratko je za vijećničkom govornicom izjavio prvi čovjek Valpova.

Prema informacijama s kojima raspolažemo ispraćaj bivšeg valpovačkog gradonačelnika izazvao je mnogo nezadovoljstva među građanima Valpova, pa čak i na društvenim mrežama gdje se komentiralo da je pokojni Jurić zasigurno zaslužio primjereniji ispraćaj i tekst.

“Sramotno ponašanje prema bivšima”

Vijećnik HDZ-a u gradskom vijeću Dubravko Kučinac, za Glas Slavonije je rekao kako smatra da je sramotan način na koji se u ovoj prigodi Grad ponio prema svojim bivšim gradonačelnicima, jer na istom pogrebu nitko iz Grada nije održao govor, na gradskoj upravi nisu bile crne zastave, na lijesu nije bila zastava, niti je održana oproštajna komemoracija za njega.

Dubravko Kučinac (HDZ)

“To je prije svega bio čovjek koji je zadužio ovaj grad puno više nego što će mnogi od nas to uspjeti učiniti u našoj političkoj i ljudskoj karijeri. Osobno sam više od 25 godina poznavao tog čovjeka za kojeg je ustvrdio da zasigurno nije zaslužio takav posljednji ispraćaj. To više što sam dobio informaciju da je vijećnik Gradskog vijeća Jozo Piškorjanac u trenutku smrti Radoslava Jurića o istom izvijestio tajnika grada i gradonačelnika. Mislim da su imali dovoljno vremena da se taj posljednji ispraćaj malo dostojanstvenije održi. Osjećate li bar žal zbog tog propusta?”, zapitao je Kučinac.

RADOSLAV JURIĆ – BIVŠI GRADONAČELNIK, ZAMJENIK GRADONAČELNIKA, RAVNATELJ ŠKOLE….

Preminuli Radoslav Jurić u 65. godini nakon teške bolesti u Valpovu je preminuo 16. siječnja. Bio je gradonačelnik i dogradonačelnik Valpova, dugogodišnji predsjednik Gradskog vijeća Valpova, ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo, nastavnik, odgojitelj, trener, društveni djelatnik…

Radoslav Jurić

Rođen je 13. srpnja 1953. u Osmanlijama na Kupresu, a osnovnu školu, kao i gimnaziju, završio je u Valpovu, diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Osijeku. Karijeru je započeo u školi u Bizovcu, 1980. je nastavio u školi u Valpovu kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture. Tijekom radnog staža u školi Valpovo obavljao je funkciju predsjednika Radničkog savjeta i predsjednika sindikalne podružnice, bavio se trenerskim pozivom, a volonterski je obnašao i brojne druge funkcije. Godine 1991. postaje ravnatelj i tu je funkciju obnašao sve do 2004.
Kao član HDZ-a na prvim izborima 1993. godine izabran je za predsjednika Gradskog vijeća sve do 1997. Od tada pa do 2001. bio je na dužnosti zamjenika gradonačelnika, a nakon toga do 2004. ponovo je bio predsjednik Gradskog vijeća. Tada preuzima funkciju gradonačelnika koju je obnašao do 2007. godine

Nema komentara

Komentiraj