Za jaču konkurentnost turističkog gospodarstva osigurano 24,6 milijuna kuna

Ministarstvo turizma objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2018. godinu. Tim je programom osigurano 24,6 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata te za druge aktivnosti s ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva.

Nastavak je to dosadašnjih aktivnosti Ministarstva turizma usmjerenih na poticanje atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskog turizma. Posebna se pažnja posvećuje razvoju turizma na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, održivom razvoju, korištenju digitalnih tehnologija te povezivanju poljoprivrede i turizma.

Sredstava su dostupna subjektima malog gospodarstva i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

„Hrvatska je u svijetu prepoznata kao atraktivna turistička destinacija koja osim prirodnim ljepotama i očuvanom kulturnom baštinom, posjetitelje sve više privlači kvalitetnom i širokom ponudom turističkih proizvoda. Ovim programom pružamo financijsku podršku turističkim djelatnicima kako bi tržištu mogli ponuditi nova i inovativna rješenja te tako dodatno ojačali ponudu, osigurali visoku razinu i popunjenost turističkog smještaja, a samim time osnažili i potrošnju u destinaciji.“, izjavio je ministar Gari Cappelli.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja, a odnose se na povećanje standarda, razvoj posebnih oblika turizma, dostupnost i sigurnost turista te prepoznatljivost.

Potpore se dodjeljuju u rasponu od 20.000 do 400.000 kuna po projektu, ovisno o svakoj mjeri.

 

Javni poziv otvoren je do 20. ožujka 2018. godine, a cjeloviti možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma u rubrici ‘Javni pozivi’.

Nema komentara

Komentiraj