Župan Goran Pauk primio UNESCO-ovu povelju za tvrđavu sv. Nikole

0
125

Na svečanosti održanoj u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu, pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu, Francesco Bandarin, uručio je jučer županu Goranu Pauku UNESCO-ovu povelju za tvrđavu sv. Nikole, koja je kao kulturno dobro upisana na Popis svjetske baštine UNESCO-a u sklopu transnacionalnog projekta „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća.

“Upisom impozantne tvrđave sv. Nikole na Popis svjetske baštine, mali Šibenik našao se u društvu velikih i malobrojnih gradova koji imaju čak dva UNESCO-ova spomenika i na tome vam čestitam. Moram reći da je tvrđava sv. Nikole jedna od najljepših tvrđava koje sam ikad vidio, a u svom sam ih poslu vidio jako puno.”, kazao je pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu, Francesco Bandarin.

Svečanosti je nazočila izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske – savjetnica za društvene djelatnosti Renata Margaretić Urlić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima, šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić, gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić, predstavnici projektnih partnera iz Zadra, Kotora i Peschiere del Garda te brojne osobe iz kulturnog i javnog života Šibensko-kninske županije.

Ministrica kulture i izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske prigodno se obratila prepunom kazalištu i izrazila svoje zadovoljstvo ovim velikim priznanjem, čestitavši i zahvalivši svima koji su doprinijeli realizaciji ovog velikog projekta, te najavila još jednu ovakvu svečanost večeras u Zadru.

„Naša impresivna tvrđava neprocjenjive vrijednosti, već pet stoljeća izaziva divljenje i poštovanje. Svi smo mi koji smo sudjelovali u ovom projektu, od početka smo vjerovali u njega; financirali i sufinancirali sve potrebne korake i predradnje, što se na kraju i pokazalo kao iznimno dobro ulaganje.“, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio svima koji su sudjelovali na ovom projektu koji je nadišao i lokalnu i državnu razinu.

U jutarnjim satima, prije svečane dodjele, na bedemima tvrđave svečano je postavljena UNESCO zastava i zastava Republike Hrvatske.

Nema komentara

Komentiraj