Oskare znanja primilo 300 učenika

0
121

Agencija za odgoj i obrazovanje i ove je godine tradicionalno državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja. Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentor. Dodjela je organizirana u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.

Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održana je danas 28. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U ime Hrvatske zajednica županija nagrađenim se učenicima i njihovim mentorima obratio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić: “Drago mi je da imam priliku čestitati ovogodišnjim dobitnicima Oskara znanja, a zadovoljstvo je istovremeno biti predstavnik Hrvatske zajednice županija na ovoj dodjeli, koja prepoznaje njenu vrijednost i financijski pomaže njeno održavanje.  Danas nagrađeni učenici najbolji su u svojim područjima u Hrvatskoj, pa čak i svijetu, što je iznimno priznanje i uspjeh”, rekao je župan Anušić te pozvao učenike da nakon završetka školovanja ostanu u Hrvatskoj. “Moja želja je da nakon što završite svoje obrazovanje ostanete u Hrvatskoj i implementirate svoje znanje u njen razvoj. Vi ste budućnost Hrvatske, a svojim znanjem, trudom i umijećem pokazujete da možete bolje nego što smo možda mogli mi”, poručio je župan učenicima i čestitao im na velikom uspjehu.

Ove je godine za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, nagrađeno je čak 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora, učitelja i nastavnika koji su ih pripremali i pratili na natjecanjima. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađena su 94 učenika i 41 mentor. Oskare znanja, koje su i ove godine izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca, dijelili su pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, međimusrki župan Matija Posavec i voditeljica Odjela za opće poslove Agencije za odgoj i obrazovanje Tihana Šimunić.

Nema komentara

Komentiraj