Varaždinska županija: Oko 900 tisuća kuna vrijedna medicinsko-dijagnostička oprema isporučuje se u 31 liječničku ordinaciju

U 31 liječničku ordinaciju diljem Varaždinske županije će u roku od mjesec dana biti isporučeni spirometri, kolposkop, inhalatori, kirurška lampa, aparat za davanje kisika s bocom kisika i brojna druga medicinsko-dijagnostička oprema. Oprema je vrijedna više od 900.000 kuna, a za ordinacije privatne prakse te ordinacije Doma zdravlja Varaždinske županije nabavljena je u sklopu EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“.

Ugovor o nabavi ostale medicinske opreme vrijedan 906.815 kuna potpisali su zamjenik župana Robert Vugrin i Mladen Domazetović, direktor tvrtke Media d.o.o. iz Zagreba, koja je izabrana u postupku javne nabave. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Lovorka Horvat.

– Ovime je završila nabava cjelokupne medicinsko-dijagnostičke opreme u sklopu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti“. Važnu opremu dobilo je ukupno 50-ak ordinacija iz svih dijelova Varaždinske županije, pri čemu podsjećam da je većina opreme već u funkciji, primjerice 3D i 4D ultrazvuk u ginekološkim ordinacijama u Ivancu i Varaždinu, digitalni RTG uređaj u Domu zdravlja u Ivancu, kao i digitalni ortopan u Domu zdravlja u Varaždinu. S obzirom da je rok isporuke za posljednju grupu opreme 30 dana, možemo reći da ćemo već krajem veljače imati završen projekt koji uvelike doprinosi kvaliteti pružanja zdravstvene usluge, posebno u manjim sredinama, budući da se njime uvodi više od 220 novih zdravstvenih usluga – istaknuo je zamjenik Vugrin.

Podsjetio je da su projektom istovremeno realizirani i važni infrastrukturni radovi.

– Na sedam lokacija u županiji su ugrađeni dizalo, podizne platforme ili pristupne rampe, kojima je osobama s invaliditetom i teško pokretnim osobama omogućen lakši pristup zdravstvenim uslugama. I dok su radovi već ranije završili u Zagrebačkoj i Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, u Ludbregu, Ivancu i Lepoglavi, radovi su gotovi i u Novome Marofu, a dovršen je i najveći zahvat vrijedan više od 1,7 milijuna kuna na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja u Opečkoj u Vinici, za koji čekamo izdavanje uporabne dozvole – naveo je Vugrin.

Ukupna vrijednost projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ je 12.822.834,4 kuna, od čega su 10.899.409,24 kune bespovratna sredstva iz EU-a, a Varaždinska županija osigurava 1,9 milijuna kuna, od čega 60 posto sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. (Varaždinska županija)

Nema komentara

Komentiraj