Zadarskoj županiji odobreno 11 projekata u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska

0
192

Odbor za praćenje (OzP) Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska je na sjednici u Veneciji održanoj krajem srpnja uvjetno odobrio 50 „Standard“ projekata od 197 ukupno prijavljenih u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Od 50 uvjetno odobrenih projekata u četiri prioritetne osi na području Zadarske županije provodit će se ukupno 16 projekata, od čega će Zadarska županija i ustanove čiji je osnivač Zadarska županija provoditi 11 projekata. Vrijednosti proračuna projekata samo za područje Zadarske županije ukupno iznose više od 3,3 milijuna EUR-a.

Iznimno smo ponosni što je čak 16 projekata od ukupno 50 odobrenih iz Programa Italija-Hrvatska s područja naše županije. Pokazatelj je to da imamo dobre kapacitete za provođenje europskih projekata, što smo uostalom pokazali proteklih godina jer smo među vodećim županijama u Hrvatskoj po korištenju europskih sredstava. Naravno da želimo biti još uspješniji te, kroz još konkretniju suradnju naših razvojnih agencija, očekujemo nastavak pozitivnog trenda i korištenje cjelokupnog potencijala naše županije“, poručio je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Zadarska županija je partner na dva projekta, a četiri projekta će provoditi Razvojna agencija ZADRA NOVA koja je na projektu PEPSEA vodeći partner. Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA sudjelovat će na tri projekta, a po jedan projekt Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska provodit će Natura Jadera i Zavod za javno Zdravstvo Zadar.

Svi projekti su u skladu s mjerama Županijske razvojne strategije Zadarske županije do 2020. godine koja pridonosi aktivnostima koje promiču pametan, održiv i uključiv rast. Usklađene su i sa Strategijom Europa 2020., te jačanju društvene, ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije Europske Unije“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Uz navedene projekte, na području Zadarske županije provodit će se još pet projekata. Po dva projekta provodit će Grad Zadar i Sveučilište u Zadru dok će Lučka uprava Zadar provoditi jedan projekt.

Nema komentara

Komentiraj