[VELIKA POTPORA] Pratili smo HDZ-ove aktivnosti oko Predsjednice: u Slavoniji i Dalmaciji će sve “goriti” za Kolindu

0
481

Predsjednica Republike i kandidatkinja za novi mandat na Pantovčaku protekloga tjedna obišla je dalmatinske ogranke Hrvatske demokratske zajednice. Gostovala je na Višnjiku u Zadru na radnom sastanku sa Županijskim odborom HDZ-a Zadarske županije u proširenom sastavu i u Šibeniku posjetivši tamošnje članove županijskog odbora.

Oba skupa protekla su u euforičnoj atmosferi. U Zadru je često prekidana snažnim pljeskom i ovacijama, a u svom je obraćanju na pripremnom sastanku za nadolazeće predsjedničke izbore naglasila da će njezina politika i dalje biti politika nacionalnog zajedništva.

“To je politika dr. Franje Tuđmana, politika okupljanja svih kojima je Domovina na srcu. Vjerujući u snagu Hrvatske i hrvatskih ljudi, pokazali smo da možemo mijenjati stvari nabolje. To ćemo, zajedno, činiti i ubuduće – u novome petogodišnjem mandatu! Radila sam na dobrobit svih građana, nikad pritom ne zaboravljajući, poput nekih, na Hrvate izvan RH, na naše sunarodnjake u BiH!”

Da nije bilo članica i članova te simpatizerki i simpatizera HDZ-a, nikada ne bih postala predsjednica RH, dodala je.

“I zato vam velika hvala. HDZ je bio moj izbor od početka, moja prva i jedina stranka. Jer je HDZ, predvođen prvim predsjednikom i utemeljiteljem suvremene hrvatske države dr. Tuđmanom, u najtežim trenucima imao i snage i srca i mudrosti i ljude da Hrvatsku povede na put neovisnosti i odvede je u slobodu”, poručila je predsjednica.

“Danas, pred nama su novi izazovi. Nastaviti s ekonomskim postignućima, osigurati hrvatskim ljudima još bolji život, a ispraviti nepravde koje još nisu ispravljene. I u tome ćemo uspjeti. Zato što vjerujemo u Hrvatsku!”, – zaključila je Grabar-Kitarović.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Božidar Kalmeta u govoru je istaknuo da je Zadar bio i ostao utvrda HDZ-a:

“Tako će biti i na ovim izborima! Dobro nam došli, predsjednice Republike, sadašnja i buduća”, rekao je.

Na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u „Vatroslavu Lisinskom“, nastavio je Kalmeta, aklamacijom smo podržali prijedlog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da Kolinda Grabar-Kitarović bude ponovno naša kandidatkinja.

“Predsjednica je danas brend u svijetu. Stranci znaju reći: „Bio sam u Hrvatskoj, u zemlji Kolinde Grabar-Kitarović! Što bismo mi dali da imamo takvu predsjednicu!“. Predsjednica je svojom inicijativom Triju mora, svojim kontaktima s Trumpom i Putinom, najmoćnijim ljudima svijeta, pridonijela snažnome međunarodnom pozicioniranju RH. Naš vanjskopolitički utjecaj nikada nije bio jači”, nastavio je.

“Kolinda Grabar-Kitarović najbolja je kandidatkinja – i zato će pobijediti! A HDZ će biti uz nju na tome pobjedničkom putu”, poručio je na kraju Kalmeta.

U Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, u sredini gdje Kolinda Grabar Kitarović može očekivati najveću potporu jer tamo “stoluje” Ivan Anušić, šef njezinog stožera u tijeku su velike pripreme. Naime, prema informacijama stranka na tom području predvođena popularnim Goranom Ivanovićem Lacom kao šefom stožera za tu županiju, u rekordnom je roku obišla gotovo sva mjesta u toj županiji i održala sastanke sa stotine članova HDZ-a.

Kako doznajemo na terenu u Osječko-baranjskoj županiji vlada odlična atmosfera kada je riječ o nadolazećim izborima, a u organizaciji se ništa ne prepušta slučaju. U HDZ-u su svjesni kako su ovo iznimno važni izbori o kojima ovisi i budućnost stranke na budućim parlamentarnim izborima.

Nema komentara

Komentiraj