25. godišnjica tragične pogibije hrvatskih branitelja u Dalju

0
131

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svojih najdražih i ove su se, 25. godine zaredom, prisjetili članovi obitelji dvadesetorice policajaca Policijske postaje Dalj, petnaestorice pripadnika ZNG-a i četvorice pripadnika Civilne zaštite stradalih braneći PU Dalj do posljednjeg trenutka 1. kolovoza 1991.

Počast su im odala i izaslanstva Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Općine Erdut, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i mnogi drugi.
Svemu je prethodio mimohod zastava kojim se, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije Osječko-baranjske županije, obilježava tragična pogibije hrvatskih branitelja u Dalju. Pridružili su im se predstavnici svih članica ZUHBDRP RH kao i lokalnih udruga, zajedno s predstavnicima lokalnih vlasti.
U ime Grada Osijeka u svečanostima obilježavanja sudjelovao je i gradonačelnik Ivan Vrkić, zahvalivši se na svemu što su branitelji toga dana učinili za obranu Hrvatske, ali i Osijeka koji je, zahvaljujući njima, imao vremena pripremiti se za ono što ga je nakon toga čekalo u obrani grada. Nažalost, današnja Hrvatska nije onakva za koju su se hrabri branitelji borili i u koju su uložili ona najvrednije što su imali – svoje živote! – poručio je gradonačelnik. (Grad Osijek)

Nema komentara

Komentiraj