Britanski zapovjednik NATO skupine brodova posjetio splitsku gradsku upravu

0
274

Zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela primio je u petak izaslanstvo NATO skupine brodova na čelu s britanskim zapovjednikom,kapetanom bojnog broda Mike Utleyem. Brodovi NATO skupine (SNMG 2) borave u posjetu Splitu i HRM-u od 6. do 10. travnja ove godine.

Zamjenik Vela istaknuo je brojne posjete NATO brodova gradu  pod Marjanom, te naveo dobru suradnju Grada Splita s veleposlanstvom Velike Britanije u Hrvatskoj, kao i dugogodišnju suradnju Splita i Dovera.
„U svibnju ove godine obilježavamo 60 godina prijateljstva između ta dva grada. Hrvatsku i Veliku Britaniju puno toga spaja i veže, od pomorstva, do sporta posebno nogometa“, kazao je Vela pozvavši ugledne goste da kao turisti zajedno sa članovima svojih obitelji posjete Split i upoznaju se s njegovim kulturno – povijesnim znamenitostima.

Kapetan bojnog broda Utley se zahvalio na toploj dobrodošlici u svoje osobno ime i u ime svog osoblja. Kapetan je istaknuo blisku suradnju s kolegama iz Hrvatske ratne mornarice, te je naveo kako je misija skupine brodova koju vodi osiguranje sigurnosti plovnih puteva članica NATO-a posebno na Mediteranu. Na kraju susreta između domaćina i gostiju su razmijenjeni protokolarni darovi. (split.hr)

Nema komentara

Komentiraj