Gospodarska delegacija iz Kine želi ulagati u Osijek

0
182

Do sada najbrojnija gospodarska delegacija iz Kine, točnije grada Huangganga (poznatog po jakoj farmaceutskoj, tekstilnoj i metalnoj industriji), na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Wang Zhihuaijem, boravila je u utorak u radnom posjetu Osijeku.

Želja im je uspostaviti bliskije odnose s Gradom Osijekom, kako kroz potpisivanje Sporazuma o suradnji i prijateljstvu, čime bi Osijek dobio još jedan Grad prijatelj, ovoga puta s dalekog istoka, tako i kroz uspostavljanje sasvim konkretne gospodarske suradnje i razmjene.

Upravo ovo bio je povod njihovu posjetu, koji je započeo predstavljanjem gradova i gospodarstvenika, kineskih i osječkih, u Zračnoj luci Osijek, čije kapacitete je gostima predstavo direktor Domagoj Marinić. Dobrodošlicu su im zaželjeli gradonačelnik Ivan Vrkić, predsjednik Gradskoga vijeća Anto Đapić te rektor osječkog Sveučilišta prof.dr.sc. Željko Turkalj. Izaslanstvo je posjet nastavilo obilaskom Industrijske zone Nemetin, Luke Tranzit, sveučilišnog Campusa te stare barokne jezgre Tvrđe. Gradovi su razmijenili pisma namjere kao temelj buduće suradnje i prijateljstva. (osijek.hr)

Nema komentara

Komentiraj