Radić (HDZ): “Osijek nije i nikada neće biti Sjeverna Koreja”

Gradski odbor osječkog HDZ-a prozvao je čelništvo grada za nedavni potez ukidanja isporuke Glasa Slavonije svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima .

“Riječ je o izravnom udaru na slobodu govora kao jedne od temeljnih vrijednosti demokratskog društva”, naglasio je predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić, komentiravši dopise koje su nedavno primile sve gradske četvrti i mjesni odbori: “11. rujna ove godine čelnici grada zabranili su svojim nalogom, koji je došao u gradske četvrti i mjesne odbore isporuku Glas Slavonije. Očigledno je da se nekome nije sviđao način na koji su novinari Glasa pisali o određenim temama.

Glas Slavonije je nekoliko dana prije ovog poteza izvještavao kako se gradonačelnik Osijeka požurio vratiti na svoju funkciju jer je bio nezadovoljan radom Gradske uprave”, naglasio je Radić i dodao kako taj potez predstavlja presedan u osječkoj povijesti uz konstataciju kako neće dopustiti da u Osijek postane Sjeverna Koreja: “U novijoj hrvatskoj povijesti bilo je, nažalost, raznih pritisaka na medije, no za ovakve slučajeve nisam siguran da su se dogodili. Unatoč tome HDZ će i dalje omogućiti svojim sugrađanima koji su imali naviku čitati dnevni tisak u gradskim četvrtima, konkretno Glas Slavonije da to i dalje čine, jer Osijek nije i nikada neće biti Sjeverna Koreja”, zaključio je Radić.

Nema komentara

Komentiraj