Povjerenik za manjine Vlade SR Njemačke u posjetu Osijeku

0
168

Tijekom njegova posjeta gradu Osijeku, povjerenika za manjine Vlade Savezne Republike Njemačke Hartmuta Koschyka sa suradnicima primio je u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa zamjenikom Vladimirom Hamom.

Iako se radilo o protokolarnom posjetu, razgovor je iznjedrio i jedan sasvim konkretan prijedlog. Povjerenik njemačke Vlade, koji zbivanja u Hrvatskoj prati još od njena osamostaljivanja, bio je vrlo ugodno iznenađen profiliranjem Grada i odnosnom njegova vodstva prema pitanjima nacionalnih i vjerskih manjina te načinom suživota na ovim prostorima opterećenim nedavnom poviješću.

Na tom tragu, predložio je organizaciju skupa koji bi bio posvećen upravo Osijeku kao oglednom primjeru, ne samo tolerancije i dobrohotnog prihvaćanja različitih naroda i vjeroispovijesti, već i modelu u kojem je takva različitost i prožimanje utkano u njegovo nasljeđe, kulturu i način svakodnevnog života. Ovaj skup, koji bi financirala Vlada SR Njemačke, trebao bi se održati već predstojećeg proljeća. (Grad Osijek)

Nema komentara

Komentiraj