Predstavnici Grada Rijeke u posjetu prijateljskom gradu Rostocku

0
186

Na poziv prijateljskoga njemačkoga grada Rostocka, predstavnici Grada Rijeke prisustvuju Hanse Sailu, regati tradicijskih brodova, koja se ove godine održava 27. put. Ova manifestacija jedan je od najvećih europskih festivala mora i pomorske tradicije, koji privlači i do milijun posjetitelja, a ove se godine održava od 10. do 13. kolovoza. Sudjeluje više od 200 jedrenjaka i muzejskih brodova iz 12 zemalja.

U ime Grada Rijeke regati prisustvuje voditeljica Kabineta gradonačelnika Grada Rijeke Doris Šajn, koja se na primanju gradonačelnika Rolanda Methlinga za goste Hanzeatskoga grada Rostocka upisala  u Zlatnu knjigu gostiju.

Protekle je godine obilježena 50. obljetnica prijateljskih odnosa Rijeke i Rostocka, koji su rezultirali suradnjom na području kulture, sporta i gospodarstva.

Hanzeatski grad Rostock obilježit će 2018. godine 800. obljetnicu svojega osnutka, a 2019. nadovezat će se obilježavanjem 600. obljetnice utemeljenja Sveučilišta u Rostocku, koje je najstarije na Baltiku.  Ove dvije važne obljetnice bit će popraćene nizom zanimljivih manifestacija i projekata, među kojima će biti i gostovanje riječke izložbe Torpedo, koju priprema Muzej grada Rijeke.

Nema komentara

Komentiraj