Predstavnici Grada Rijeke u posjetu prijateljskom gradu Rostocku

0
66

Na poziv prijateljskoga njemačkoga grada Rostocka, predstavnici Grada Rijeke prisustvuju Hanse Sailu, regati tradicijskih brodova, koja se ove godine održava 27. put. Ova manifestacija jedan je od najvećih europskih festivala mora i pomorske tradicije, koji privlači i do milijun posjetitelja, a ove se godine održava od 10. do 13. kolovoza. Sudjeluje više od 200 jedrenjaka i muzejskih brodova iz 12 zemalja.

U ime Grada Rijeke regati prisustvuje voditeljica Kabineta gradonačelnika Grada Rijeke Doris Šajn, koja se na primanju gradonačelnika Rolanda Methlinga za goste Hanzeatskoga grada Rostocka upisala  u Zlatnu knjigu gostiju.

Protekle je godine obilježena 50. obljetnica prijateljskih odnosa Rijeke i Rostocka, koji su rezultirali suradnjom na području kulture, sporta i gospodarstva.

Hanzeatski grad Rostock obilježit će 2018. godine 800. obljetnicu svojega osnutka, a 2019. nadovezat će se obilježavanjem 600. obljetnice utemeljenja Sveučilišta u Rostocku, koje je najstarije na Baltiku.  Ove dvije važne obljetnice bit će popraćene nizom zanimljivih manifestacija i projekata, među kojima će biti i gostovanje riječke izložbe Torpedo, koju priprema Muzej grada Rijeke.

Nema komentara

Komentiraj