U Rijeci humanitarnim akcijama skupljeno 100 tisuća kuna za sportaše s invaliditetom

0
241

Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke predana je donacija vrijedna 100 tisuća kuna, prikupljena dvjema humanitarnim akcijama.

Sredstva su prikupljena na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom balu te prodajom božićnih kuglica u sklopu manifestacije Rijeka Advent 2017., a namijenjena su financiranju projekta nabavke specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom.

Humanitarnim akcijama prikupljeno je nešto preko 87.000 kn (od čega na Karnevalskom balu 58.261,37 kuna, putem Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Rijeka 19.200,00 kn te 9.642,00 kn od božićnih kuglica), a odlukom gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela uvećana su sredstvima iz gradskog proračuna. Humanitarni karnevalski bal organizirali su Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke te Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid uz suradnju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoga primorja te sponzorstvo tvrtki INA i Jadrolinija, dok su prodaju kuglica dobrih želja pokrenule studentice Karla Pavlović i Lea Radošević s riječkog Odjela za biotehnologiju.

Simboličan ček predsjedniku Športskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke Miljenku Mišljenoviću uručio je gradonačelnik Obersnel.

Gradonačelnik Obersnel zahvalio se svima koji su na bilo koji način uključili u humanitarnu akciju, podsjetivši kako je u proteklih 14 godina, od kada Karnevalski bal ima humanitarnu notu, prikupljeno preko 1,2 milijuna kuna za različite udruge i institucije. Čestitajući članovima Športskog saveza s invaliditetom na postignutim sportskim rezultatima, iza kojih stoji njihov veliki trud i entuzijazam te podrška obitelji i Saveza, gradonačelnik Obersnel je izrazio uvjerenje kako će oprema za čiju nabavku su prikupljana sredstva biti na najbolji mogući način iskorištena na treninzima i natjecanjima.

Zahvalivši se svima koji su pridonijeli humanitarnim akcijama, predsjednik Saveza Mišljenović izrazio je uvjerenje kako će se sportaši s invaliditetom odužiti na najbolji mogući način – svojim sportskim rezultatima, a krajnji je cilj sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, slijedeći stope prošle godine preminule legendarne Milke Milnković, koja je u svojoj dugogodišnjoj sportskoj karijeri sudjelovala na čak deset Paraolimpijskih igara.

U ime Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Kristijan Zulle izrazio je ponos što je udruga mogla pomoći humanitarnom cilju, dok je predstavnica INA-e Sanja Jakovac Šepić, rukovoditeljica Planiranja i kontrole proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, istaknula kako se sudjelovanje u humanitarnim akcijama uklapa u želju doprinese boljoj kvaliteti života u lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Jakovac Šepić je izrazila uvjerenje da će nabavka nove sportske opreme dati riječkim sportašima s invaliditetom dodatnu motivaciju za postizanje još boljih sportskih rezultata.

Ispred organizacijskog tima humanitarne akcije Kuglice dobrih želja Lea Radošević posebno se zahvalila građanima koji su se u velikom broju odazvali pozivu na kupnju božićnih kuglica.

Primopredaji donacije prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš, članovi Športskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke, kojeg čini deset sportskih klubova, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te predstavnici Riječkog sportskog saveza, predsjednik Samir Barać i  glavni tajnik Slaviša Bradić.

Prikupljanje sredstava za nabavku specifične opreme za sportaše s invaliditetom se nastavlja u sklopu Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”, tijekom kojih će se humanitarna sredstva prikupljati prodajom majica i narukvica, dok će u akciju moći kupnjom narukvica uključiti i svi posjetitelji Vaterpolskog natjecanja LEN Europa Kup – Super finalni turnir na Bazenima Kantrida.

Nema komentara

Komentiraj