Grad Split i Hrvatske ceste dogovorili cjelovito cestovno rješenje za područje Mejaša

0
379

U prostorijama Gradske uprave jutros je održan sastanak između Grada Splita i Hrvatskih cesta. Na sastanku su bili nazočni gradonačelnik Ivo Baldasar sa suradnicima, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima te pomoćnik ministra pomorstva prometa i infrastrukture Mario Madunić.

Zajednički je dogovoreno cjelovito infrastrukturno, odnosno cestovno rješenje na području Mejaša (zaobilaznica D8 i Domovinskog rata) koje uključuje i sporni dio rekonstrukcije križanjana D8 i produžetka ulice Domovinskog rata prema poslovnom centru Mall of Split.

U tom smislu sljedeći korak je potpisivanje Sporazuma između Grada Splita i Hrvatskih cesta kojim će se definirati sve potrebne aktivnosti, te međusobna prava i obaveze, a u cilju što bržeg rješavanja pitanja prometnog  zagušenja u širem području ovog frekventnog dijela Splita.

U osnovi, Sporazumom će Grad Split preuzeti obveze potrebne za rješavanje rekonstrukcije priključka prema Mall of Split i GK Mejaši, dok će Hrvatske ceste preuzeti obvezu realizacije izgradnje dviju ulazno- silaznih rampi na državnu cestu, a radi rasterećenja raskrižja od tranzitnog prometa.“

„Zadovoljan sam konstruktivnim sastankom i načinom na koji su sve strane pristupile rješavanju ovog pitanja. Složili smo se oko cjelovitog rješenja, što je interes u prvom redu građana Grada Splita, kao i svih uključenih strana i sada krećemo u realizaciju dogovorenog, kroz provedbu svih potrebnih operativnih aktivnosti, sukladno zakonima i propisima RH.“– rekao je nakon sastanka gradonačelnik Baldasar. (split.hr)

Nema komentara

Komentiraj