Gradonačelnik Baldasar otvorio „Kuću za roditelje“

0
220

Gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar, uz pratnju savjetnice za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Nine Miličević, otvorio je danas prostorije „Kuće za roditelje“ u Gundulićevoj ulici 22.

„Riječ je o prostorijama koje smo uredili za smještaj roditelja djece koja se nalaze na liječenju ili rehabilitaciji u Splitu. Prostorije su ukupne površine 350 metara četvornih, a za njihovo uređenje i opremanje Grad Split je izdvojio 295 tisuća kuna te osigurao domara, odnosno recepcionera koji će biti na raspolaganju roditeljima. „Kuća za roditelje“ sadrži 9 dvokrevetnih soba, 2 dnevna boravka s čajnim kuhinjama, 2 tuša, te 4 sanitarna čvora-rekao je gradonačelnik te nastavio:
-Nakon konzultacija sa splitskim KBC-om i Centrom za socijalnu skrb definitivno se potvrdila potreba za ovakvim smještajem koji će biti od velike pomoći roditeljima koji žive izvan Splita, a djeca su im na liječenju u Splitu“, kazao je gradonačelnik prilikom obilaska prostorija.
Savjetnica Miličević pojasnila je kako će prednost pri smještaju imati roditelji iz socijalno ugroženih obitelji.
„Na ovaj način želimo pomoći roditeljima da budu dostojanstveno smješteni dok su im djeca na liječenju“, istaknula je Miličević.
Otvorenju prostorija nazočila je i Jasminka Lemo, predsjednica Udruge nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije koja će voditi „Kuću za roditelje“, te nezavisni gradski vijećnici Ante Zoričić i Ivica Grubišić Gire.

Nema komentara

Komentiraj