Održan radni sastanak o izgradnji osnovne škole na Pujankama

0
181

Na temu izgradnje Osnovne škole „Pujanki“ u zgradi splitske Gradske uprave održan je radni sastanak na kojem su predstavnici Gradskog kotara, kao i predstavnici roditelja učenika te škole, informirani o trenutačnom tijeku radova na tom školskom objektu.

Aida Batarelo, zamjenica gradonačelnika rada Splita Ive Baldasara, zajedno sa svojim suradnicima o svemu je detaljno upoznala roditelje učenika i Petra Gudića čelnika Gradskog kotara, uz najavu da će sutra, četvrtak 29. rujna, posjetiti gradilište škole.

„Gradu Splitu je apsolutno stalo da se zgrada osnovne škole izgradi i to sukladno Sporazumu o sufinanciranju dogradnje i rekonstrukcije OŠ „Pujanki“ kojeg su 2014. godine potpisali Grad Split i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Sporazum stupa na snagu donošenjem odluke Vlade RH o višegodišnjem zaduživanju.
Kako tehnička Vlada, kao ni ona prethodna nije donijela odluku, ostaje nam za nadati da će takvu odluku donijeti nova Vlada.
Međutim, ako do toga, pak, ne dođe, predložit ću gradonačelniku da gradskim vijećnicima predloži da Grad Split u cijelosti financira izgradnju škole na Pujankama“, kazala je Batarelo, zamjenica gradonačelnika na radnom sastanku.

Podsjetimo, dogovoreno je financiranje izgradnje škole između Grada Splita i Ministarstva znanosti u omjeru 50:50 posto.
Sam projekt je ukupno vrijedan oko 12 milijuna kuna. Grad je svoj dio sredstava osigurao i u ovogodišnjem proračunu. (split.hr)

Nema komentara

Komentiraj